Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Bilder tagna av det kinesiska fartyget förstärker ankarteorin i gasledningsutredningen

Uppdaterad 24.10.2023 18:36.
Bilden som signaturen Vitalij V publicerat på ryska Fleetphoto.ru-sajten är daterad 22.10.23.
Bildtext Bilden som signaturen Vitalij V publicerat på ryska Fleetphoto.ru-sajten är daterad 22.10.23.
Bild: Viltaly V. / fleetphoto.ru; ruutukaappaus ja grafiikka: Yle

Sjökapten säger att det hörs och känns om ett ankar sänks i misstag, det kan inte ha undgått personerna ombord om ankaret stött till gasledningen.

Ankarteorin för hur skadorna på Balticconnector-gasledningen uppkom ser ut att få stöd av bilder som tagits av det kinesiska fartyget Newnew Polar Bear. Fartyget i fråga befinner sig i utredningens centrum, uppger Yle uutiset.

Centralkriminalpolisen informerade den 19 oktober att det är kinesiska Newnew Polar Bear och det ryska fartyget Sevmorput som är i fokus för undersökningarna.

Tidningen Helsingin Sanomat fäste uppmärksamhet vid saken i sitt reportage redan den 11 oktober. Öppen sjötrafikdata visar att fartyget passerade ovanför Balticconnector-röret precis i samma ögonblick som ett kraftigt ljud registrerades från området kring röret.

Se den interaktiva kartan på Yles sida som visar hur och när fartygen rörde sig.

Den ryska sajten Port News fotade Newnew Polar Bear den 9 oktober då det anlöpte hamnen i Sankt Petersburg. Den 19 oktober började man fästa uppmärksamhet vid fartyget eftersom ankarkedjan på fartygets babordssida låg utanför på kajsidan trots att fartyget låg förtöjt vid kajen.

Den 20 oktober uppgav CKP att uppfattningen om att skadan orsakats av en yttre mekanisk kraft och inte en explosion har förstärkts då utredningen framskridit.

Den 22 oktober publicerades en bild på den ryska sajten Fleet Photo där Newnew Polar Bear fotats rakt framifrån utanför ryska Arkangelsk.

Bilden visar att fartygets babords ankare fattas och en del av de containrarna som transporteras ombord ligger snett.

Yle har själv inte kunnat bestyrka när bilden tagits eller om de är äkta. Det är oklart när en del av containrarna vält halvt omkull.

Sjökapten: ”Ankarteorin är möjlig”

Sjökapten Mikko Heikkilä har också fäst uppmärksamhet vid de publicerade bilderna på fartyget.

Han poängterar för Yle att det på inget vis skulle förbli oförmärkt om ankaret sänktes av misstag.

– Det skramlar och skakar överallt på ett sådant sätt att det känns i varje cell, säger Heikkilä.

På fraktfartyg i stil med Newnew Polar Bear måste ankaret i fören ofta sänkas manuellt och det finns flera säkerhetskontroller under processen som ska garantera att det inte sker av misstag.

Om ankaret hade rasat ner av misstag och det hade träffat gasledningen kunde det ha orsakat svåra skador på röret. Om ankaret skulle ha bitit sig fast på havsbottnen skulle inte heller det enligt Heikkilä passera oförmärkt förbi eftersom farten skulle avta och fartyget skulle kränga.

Om uppdraget var att avsiktligt skada gasröret med ankaret skulle dådet kräva tid.

– På teoretiskt plan kan jag säga att jag först skulle stoppa fartyget om jag skulle vara tvungen att göra sådant med flit. Därefter skulle jag sänka ankaret och backa, säger Hekkilä.

Heikkilä påpekar att det automatiska identifieringssystemet AIS är mottagligt för störningar av många de slag.

– Man ska inte förlita sig blint på AIS-data. Uppgifterna motsvarar nödvändigtvis inte det hur fartyget verkligen rör sig. Det är också mycket enkelt att manipulera datan, säger Heikkiä.

Texten är en förkortad version av Yle Uutisets artikel Kiinalaisaluksesta otetut kuvat vahvistavat ankkuriteoriaa kaasuputkitutkinnassa av Tuomas Rimpiläinen.

Heikkiläs titel justerades till endast sjökapten kl. 18.36.