Hoppa till huvudinnehåll

Politik

Mika Aaltolas korståg mot medierna slutade snöpligt på en lokalredaktion i Fuengirola

Magnus Swanljung, Joakim Rundt, Marianne Sundholm och Mika Aaltola.
Bildtext Politiken består av Magnus Swanljung, Joakim Rundt och Marianne Sundholm. Veckans avsnitt berör bland annat presidentkandidat Mika Aaltola.
Bild: Yle

Veckans avsnitt av Politiken berör en kränkt presidentkandidat samt hur politiker i Finland gärna målar upp Sverige som både förebild och skräckexempel, lite hur det passar partierna för tillfället.

En kränkt presidentkandidat skjuter allvarliga anklagelser mot mediehusen.

I plenisalen försvarar alla partier pensionärerna för det är framför allt de som tar sig till valurnorna, utom för att rösta på De Gröna.

Veckans avsnitt av Politiken tittar också på Sveriges väg gällande invandring: om svenskarna blir bara yngre och fler och finländarna bara äldre och färre, vem är det som gör rätt?

Och Åland då! Hur fräckt är det att kräva en egen EU-parlamentariker för drygt 30 000 invånare? Lyssna på Politiken så vet du.

Mika Aaltolas korståg mot media slutade på lokalredaktion i Fuengirola

31:34

Politiken varje lördag

Svenska Yles politikreportrar är ute där det händer, när det händer, och hör sådant som inte sägs i offentligheten. Därför vill vi bjuda på ett avslappnat snack om politik varje vecka.

Ett nytt avsnitt av Politiken sänds i Yle Vega varje lördag klockan 15 efter nyheterna. Du hittar också det senaste avsnittet på Arenan.

Medverkande är programledaren Joakim Rundt och politikreportrarna Marianne Sundholm och Magnus Swanljung.

Har du åsikter eller frågor? Mejla oss på politiken@yle.fi