Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Armia tackade för chansen och nätade i första matchen – Korpisalo storspelade i Ottawas seger: ”Dumpade puckar mot målet hela tiden”

Uppdaterad 29.10.2023 11:40.
Joel Armia päästettiin irti, osui heti - Spela upp på Arenan

Joel Armia kan kanske ha spelat till sig en ordinarie plats i Montreals trupp. I sin första match för säsongen blev han målskytt. Eeli Tolvanen gjorde också sitt första mål för säsongen men Seattle förlorade mot Florida.

Inför den här säsongen placerades Joel Armia på transferlistan av Montreal Canadiens, men ingen annan klubb nappade och finländaren förpassades till AHL.

I farmarligan inledde Armia starkt och nyligen plockades han upp till Montreal igen, och i natt var han tillbaka i hetluften i NHL.

Och Armia tackade för förtroendet. I säsongens första match gjorde han mål. Armia kvitterade till 3–3 mot Winnipeg i början av sista perioden då han stänkte in pucken efter en kontring.

Matchen gick till slut till straffar och Montreal vann med 4–3. Laget har nu vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

– Vi visade karaktär då vi lyckades vinna. Vi gav inte upp och vi är ett lag som gillar att satsa allt då vi ligger under, säger Nick Suzuki på NHL:s webbplats.

Seattle tappade tvåmålsledning

Även Eeli Tolvanen gjorde sitt första mål den här säsongen. Han styrde in 2–0 i andra perioden för Seattle Kraken borta mot Florida Panthers.

Se Tolvanens mål mot Florida. - Spela upp på Arenan

Men Seattles ledning höll inte. Florida både reducerade och kvitterade kort därpå. Anton Lundell fick en assist då Gustav Forsling gjorde 1–2 och Niko Mikkola fanns med i förarbetet då Matthew Tkachuk kvitterade.

I sista perioden avgjorde Nick Cousins för Florida. Han fick tomt mål efter en sargstuds som ställde Seattles målvakt Joey Daccord.

– Vi hade många chanser och till slut studsade pucken vår väg. Det gör att man inte grämer sig så mycket över alla missade lägen tidigare. Det här var en stor seger för oss, säger Cousins.

Korpisalo storspelade, Matinpalo debuterade

Joonas Korpisalo hade en svettig kväll i Ottawas kasse mot Pittsburgh. Men finländaren gjorde en stark insats och ledde sitt lag till seger.

I första perioden gjorde Korpisalo hela 22 räddning, och efter 60 minuter hade han stoppat 40 av 42 puckar. Ottawa vann matchen med 5–2.

– Pittsburgh kom in i matchen med full fart och dumpade puckar mot målet hela tiden. Vi gjorde det väldigt bra då vi blockerade skotten och resande undan returerna.

– När man ser hur killarna offrar sig vill man se till att vi vinner. Det var en laginsats som bar oss till seger, säger Korpisalo efter matchen.

Korpisalo hade också en landsman på isen i matchen. Nikolas Matinpalo fick göra sin NHL-debut då han spelade i tredje backpar för Ottawa.

25-åringen spelade åtta och en halv minut i matchen och landade på +1 i plus/minus-statistiken.

Resultat:

Philadelphia–Anaheim 4–7
ANA: Urho Vaakanainen 0+0, +1, 17.08

Florida–Seattle 3–2
FLA: Anton Lundell 0+1, +1, 16.10
FLA: Aleksander Barkov 0+0, +/-0, 20.12
FLA: Eetu Luostarinen 0+0, +/-0, 17.14
FLA: Niko Mikkola 0+1, +1, 22.13
SEA: Eeli Tolvanen 1+0, +2, 14.29

Columbus–NY Islanders 0–2

Boston–Detroit 4–1
DET: Ville Husso 27/30 räddningar

Montreal–Winnipeg 4–3 efter straffar
MTL: Joel Armia 1+0, +1, 14.56
WPG: Rasmus Kupari 0+0, +/-0, 8.56

Nashville–Toronto 3–2 efter förlängning
NSH: Juuso Pärssinen 0+0, -1, 9.57
NSH: Juuse Saros 33/35 räddningar

Pittsburgh–Ottawa 2–5
OTT: Nikolas Matinpalo 0+0, +1, 8.24
OTT: Joonas Korpisalo 40/42 räddningar

Vancouver–NY Rangers 3–4 efter förlängning
NYR: Kaapo Kakko 0+0, +/-0, 14.31

Los Angeles–Vegas 3–4 efter straffar

Bildkälla: Viaplay