Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Återkommande skadeproblem tvingar Nicklas Bäckström att pausa karriären: ”Nödvändigt beslut”

Nicklas Bäckström med pucken.
Bild: Thomas Salus-USA TODAY Sports

Han har gjort åtta matcher i NHL under hösten men nu tar Nicklas Bäckström en paus från ishockeyn. Svensken har länge kämpat med höftproblem. Vi kommer att stötta honom under hela processen, säger Washingtons general manager.

Nicklas Bäckström har kämpat med stora skadeproblem under de senaste åren. 2015 gjorde han sin första höftoperation och sommaren 2022 var det dags igen.

Bäckström missade flera månader i NHL men var tillbaka efter årsskiftet och spelade till slut 39 matcher i grundserien för Washington Capitals förra säsongen.

Den här hösten har han spelat åtta matcher, men nu tar han ett kliv åt sidan. 35-åringen säger i ett pressmeddelande att han pausar karriären.

– Med tanke på min skadesituation har jag bestämt mig för att ta en paus. Det är ett svårt men nödvändigt beslut, säger Bäckström.

Ber om lugn och ro

Bäckström har spelat för Washington under hela sin NHL-karriär men nu är framtiden oviss. Han har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

– Jag ber om lugn och ro medan jag fattar beslut om min framtid, säger han.

Klubben kommer också att ge Bäckström all tid han behöver.

– Vi står bakom Nicklas och kommer att stötta honom under hela processen. Vi vet hur hårt han har kämpat och hur fast besluten han är att komma tillbaka, säger Washingtons GM Brian MacLellan.

Nicklas Bäckström vann Stanley Cup med Washington säsongen 2017–2018. Han är en av två spelare som gjort över 1000 matcher och 1000 poäng för klubben.