Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Crimppi är årets företag i Kust-Österbotten – satsar på hållbarhet och personalens välmående

Närbild på kablage.
Bildtext Företaget Crimppi driver Finlands största kablagefabrik. Arkivbild från fabriken i Runsor.
Bild: Anna Wikman / Yle

Kust-Österbottens Företagare har valt Crimppi Oy till årets företag i regionen. Crimppi är känt framför allt för sina kablage och ljusfiberprodukter.

Crimppi har vuxit till att bli Finlands största kablagefabrik och en internationell koncern med fabriker i Finland, Kroatien och Kina. Företaget planerar som bäst en ny fabrik i Baltikum.

Att Kust-Österbottens Företagare väljer att uppmärksamma just Crimppi beror inte enbart på företagets fina tillväxt, utan man lyfter även fram att företaget varit sin hemort trogen trots den starka tillväxten. Crimppi har under årens lopp i flera repriser byggt ut sin fabrik i Runsor i Vasa.

Hippi Hovi, vd för Kust-Österbottens Företagare, lyfter också fram företagets satsningar på personalens välmående.

– Många olika kulturer förenas i Crimppis internationella arbetsmiljö. Personliga egenskaper som etnicitet, kön eller religion påverkar inte hur personalen behandlas, säger Hovi enligt ett pressmeddelande.

Crimppi får också beröm för sitt hållbarhetsarbete. Sortering, återvinning och minskning av avfall samt hantering av utsläpp och energiförbrukning har företaget gjort stora framsteg inom.

Crimppis vd Timo Harri lyfter fram personalens betydelse för framgången.

– Det är fantastiskt att Seppo Hujanens och Eeva-Riitta Mansikkamäkis livsverk och Arto Laines och mitt arbete uppmärksammas med ett erkännande av denna kaliber. Vi har alltid haft ett jättefint och pålitligt team och tillsammans har vi genom åren kunnat utveckla nya produkter och tjänster, säger Harri enligt pressmeddelandet.

Kust-Österbottens Företagare premierar också Susanne Skata som årets egenföretagare och Maunu Ylimäki som årets unga företagare. Journalisten Susanne Skata är grundare av produktionsbolaget Sus Productions, medan Maunu Ylimäki tillsammans med sin bror grundat familjeföretaget Rennova, som fokuserar på byggnadsrenovering.