Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Glen Kamara var på hugget i det engelska toppmötet – Leeds besegrade formstarka Leicester och stärkte sina aktier i Premier League-racet

Uppdaterad 04.11.2023 09:47.
Glen Kamara försöker ta sig förbi två Leicesterspelare.
Bildtext Glen Kamara visar prov på sina offensiva färdigheter.
Bild: Simon Davies/ProSports/Shutterstock/All Over Press

Två klassiska engelska fotbollsklubbar, Leicester och Leeds, degraderades i våras från Premier League till The Championship. På fredagskvällen stod tunga poäng på spel i mötet mellan ettan och trean.

Leicester hade inlett säsongen med saldot 13–0–1 och gick in som klar förhandsfavorit i hemmamötet mot landslagsmittfältaren Glen Kamaras Leeds.

Det var ändå Leeds som vann matchen med 1–0 efter att Georginio Rutter rakat in en målvaktsretur strax innan en timme var spelad. Samtidigt bröts Leicesters nio matcher långa segersvit.

Leicester hade sina chanser att spräcka nollan. I den 34:e minuten hade Abdul Fatawu en ribbträff med ett skott strax innanför straffområdet och på stopptid stod Leedsmålvakten Illan Meslier för en snygg räddning på Kiernan Dewsbury-Halls nick från nära håll.

Leicesters tränare Enzo Maresca säger till BBC att det inte var något större fel på prestationen.

– Jag tycker inte att vi förtjänade att förlora, men sådan här är fotbollen. Vi skapade chanser, försökte spela vårt spel och insatsen var bra överlag.

Tabelltoppen
LagMatcherPoäng
1. Leicester1539
2. Ipswich1334
3. Leeds1528
4. Southampton1424
5. West Bromwich1423
6. Cardiff1423

Om Leicester hade vunnit matchen hade laget haft hela 17 poäng till godo på Leeds och åtminstone ena tån i Premier League. De två bästa får en direktbiljett till Premier League, medan lag 3–6 får kvala om den sista platsen i hissen upp.

Cesare Casadei och Glen Kamara kämpar om bollen.
Bildtext Glen Kamara flyttade nyligen från Skottland till England.
Bild: MI News/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Daniel Farke var i många säsonger tränare för Teemu Pukki i Norwich. I somras tog tysken över Leeds där han har tillgång till en annan finländsk landslagsspelare i Glen Kamara.

Kamara debuterade i september för Leeds som betalade fem miljoner pund i transfersumma till skotska Rangers.

Kamara är nu ordinarie som mittfältsrivjärn och fick på sociala medier stort beröm för sina 90 minuter mot Leicester. X-kontot Lufcdata nämner att 47 av 53 passningar från Kamara hittade rätt adress.

Leedstidningen Yorkshire Evening Post gav Kamara en åtta i betyg, samtidigt som tre andra Leedsspelare fick en nia. Sky Sports utsåg i sin tur Kamara till matchens spelare.

Resultat

Leicester–Leeds 0–1 (0–0)
58' Georginio Rutter 0–1

Diskussion om artikeln