Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Johannes Høsflot Klæbo har drabbats av corona – åkte hem från höghöjdslägret i Italien

Johannes Hösflot Kläbo på prispallen med världscuptrofén i sina händer.
Bildtext Johannes Høsflot Klæbo är regerande mästare i världscupen i längdåkning.
Bild: Tomi Hänninen

Den norska längdstjärnan Johannes Høsflot Klæbo har gått på ett bakslag. Han har drabbats av corona bara ett par veckor innan världscupsäsongen startar i Ruka.

Klæbo var i italienska Livigno på höghöjdsläger förra veckan men åkte hem till Norge i går då han kände att kroppen inte fungerade som den skulle.

– Idag fick jag diagnosen covid. Jag är inte sängliggande, men inte frisk heller. Nu hoppas jag att jag kan få ut det här ur kroppen så fort som möjligt, säger Klæbo i ett pressmeddelande.

Han hade haft för avsikt att inleda säsongen nästa vecka i och med det norska världscupgenrepet i Beitostølen. Det är möjligt att han är tvungen att revidera sin plan. I värsta fall är han tvungen att också ge återbud till världscupöppningen i Ruka.

– Målet är fortfarande att starta i Beitostølen, men det är för tidigt att säga något med säkerhet. Nu är det viktigaste att jag blir frisk – och att detta inte blir kvar i kroppen. Jag är beroende av att min kropp fungerar till 100 procent.

Klæbo bodde isolerat i en stuga med sin pappa Haakon i Livigno i de italienska alperna.

Klæbo har vunnit världscuptotalen de två senaste säsongerna. I VM-tävlingarna i Planica tog han tre guld och två silver.

Yle sänder stora del av världscupen i längdskidåkning i vinter.