Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Snart töms det gamla busstationsområdet i Vasa – blir betalparkering

Bilar på en grusplan.
Bildtext Området har använts bland annat för gratis parkering.
Bild: Jarkko Heikkinen / Yle

Jordmassor och skräp ska flyttas bort. Också parkerade bilar måste flyttas tills betalparkeringen tas i bruk.

På måndag den 13 november börjar tömningen och uppstädningen av det gamla busstationsområdet i Vasa. Stadsmiljönämnden beslöt i oktober att parkeringen på området blir avgiftsbelagd.

De senaste åren har tomten använts för gratis parkering och tillfällig förvaring av arbetsredskap. På området finns också jordmassor och annat skräp.

Tömningen börjar från områdets norra sida. Den del som ska tömmas hägnas in och skyltar sätts upp med anvisningar och uppmaningar att flytta bilar och material. Efter att den delen är tömd görs samma sak med den södra sidan.

Att parkera på den nya parkeringsplatsen kommer att kosta 0,50 euro i timmen, 3 euro i dygnet och 40 euro i månaden. På området kommer också att finnas boendeparkering som kostar 15 euro i månaden.

Boendeparkeringen är avsedd endast för personer som är bosatta i närheten. I samband med att man ansöker om lov granskas om man har rätt till boendeparkering.

Artikeln är en översättning av Yle Uutisets artikel Vaasassa vanhan linja-autoaseman alueen tyhjennys alkaa, skriven av Sebu Björklund. Översättning: Jakob Lillas / Yle Österbotten.