Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Florida vann en ny match i förlängning – Barkov gjorde mål och passade fram till segermålet

Uppdaterad 09.11.2023 11:00.
Alexander Barkov skjuter in 2–1 för Florida. - Spela upp på Arenan

Washington gästades av Florida i en av nattens NHL-matcher. Floridas finländska spelare stod för 1 mål och 2 assist i segermatchen, som vanns med 4–3 efter förlängning.

Florida Panthers klättrar i NHL-tabellen efter lagets andra raka vinst – båda i förlängning.

Anton Lundell assisterade till Oliver Ekman-Larssons 1–1-mål i den första perioden. Några minuter senare sköt Alexander Barkov in Panthers 2–1-mål från tekningscirkeln.

Efter tre spelade perioder stod det 3–3 mellan Florida och Washington, och matchen gick till förlängning.

– vi har inlett några matcher bra och kommit starkt i slutet i några, så vi vet att förmågan finns där. Jag tror att det nu handlar om att fortsätta göra de små sakerna om och om igen, och det är så man får ihop en hel 60 minuter. Det här laget ger definitivt inte upp, och oavsett vad ställningen är kommer vi inte vika ner oss, säger Floridaspelaren Evan Rodrigues.

Panthers gav inte vika denna match heller. Förlängningen varade inte längre än 15 sekunder innan Sam Reinhart gjorde segermålet. Barkov spelade fram till målet.

– Evan Rodrigues kämpade sig till pucken och spelade upp den till Barkov, som snabbt märkte att vi hade tid. Han levererade en perfekt passning, tillräckligt hård för mig att åka på, säger segerskytten Reinhart.

Med denna vinst klättrar Florida upp till femte plats i den östra konferensen. Laget har sex poäng upp till Boston, som toppar poängtabellen.

Korpisalo räddade 27 av 30 skott

Nio mål bjöds det på i matchen mellan Ottawa och Toronto. Tre puckar hittade nätmaskorna bakom Joonas Korpisalo i Ottawamålet, medan målvakten i motståndarmålet fick se sig överlistad sex gånger.

Joonas Korpisalo räddar Austin Matthews målförsök - Spela upp på Arenan

Matchen var jämn och stod länge och vägde. Toronto kvitterade till 3–3 när knappt åtta minuter av den tredje perioden var spelad.

Men sen var det Ottawa för hela slanten – som drog ifrån med tre mål i den sista perioden.

Claude Giroux och Dominik Kubalik blev båda tvåmålsskyttar för Ottawa. Roby Järventie passade fram till Ottawas första mål i matchen.

Resultat

Toronto – Ottawa 3–6
Joonas Korpisalo OTT 27 av 30 räddningar
Roby Järventie OTT 0+1, +1, 8.31
Nikolas Matinpalo OTT 0+0, +1, 5.50

Washington – Florida 3–4 efter förlängning
Alexander Barkov FLA 1+1, +2, 18.48
Anton Lundell FLA 0+1, -1, 16.51
Eetu Luostarinen FLA 0+0, -1, 14.05
Niko Mikkola FLA 0+0, +/-0, 21.53

Vegas – Los Angeles 1–4