Hoppa till huvudinnehåll

Politik

Nu står det klart: Oppositionen är ännu sämre än regeringen

Ylejournalisterna Magnus Swanljung, Joakim Rundt och Marianne Sundholm till vänster, med en bild på Centerns Antti Kurvinen och Annika Saarikko till höger.
Bildtext Centerns opposition inom oppositionen innebär att en förtroendemätning för regeringen inte kan komma ens i närheten av att vara ett spänningsmoment.
Bild: Yle

Det är populärt att säga att regeringen är dålig, men oppositionen får om möjligt ännu sämre betyg.

Oppositionen är så splittrad att de aldrig kommer att komma ens i närheten av de spännande omröstningar vi såg i somras, där förtroendet för regeringen hängde på ett hår.

Veckans avsnitt av Politiken analyserar också succépresidentpanelen Mitt livs låt, och frågar sig nu om Alexander Stubb är den enda av presidentkandidaterna som verkligen vill bli president.

Eutanasi blir en svår fråga för riksdagen, och ännu svårare för regeringen.

Är Alexander Stubb den enda som faktiskt vill bli president?

30:46

Lyssna på Politiken varje vecka

Svenska Yles politikreportrar är ute där det händer, när det händer, och hör sådant som inte sägs i offentligheten. Därför vill vi bjuda på ett avslappnat snack om politik varje vecka.

Medverkande är programledaren Joakim Rundt och politikreportrarna Marianne Sundholm och Magnus Swanljung.

Ett nytt avsnitt av Politiken sänds i Yle Vega varje lördag klockan 15 efter nyheterna. Du hittar också det senaste avsnittet på Arenan.

Om du loggar in på Arenan på din telefon kan du favoritmarkera Politiken och få en nyhetsnotis när det finns ett nytt avsnitt.

Har du åsikter eller frågor? Mejla oss på politiken@yle.f