Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

A-bostädernas nya vd väljs i december

Skylt på husvägg som det står Borgå A-bostäder AB på.
Bildtext Många Borgåbor har sina hem i A-bolagens bostäder. Arkivbild.
Bild: Yle / Hanna Othman

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny vd till A-bolagen i Borgå börjar närma sig slutet.

Koncernen A-bolagen ägs av Borgå stad. Den består av moderbolaget A-bostäder samt Borgå hyresbostäder och A-lukaali. A-bolagen bygger, äger, förvaltar och underhåller hyreshus i Borgå.

– Ansökningstiden har slutat och nu är det bolagets styrelse som fortsätter med att intervjua kandidaterna. Om ungefär en månad borde valet vara gjort, säger Borgå stads finansdirektör Henrik Rainio som är koncernens kontaktperson på staden.

Den nya vd:n väntas börja jobba i februari eller mars nästa år.

Rekryteringsprocessen började i slutet av augusti när A-bolagens tidigare vd Mika Vuori avgick.

– Det tar sin tid. Det är inget kritiskt för bolaget just nu utan de har bra arrangemang där och allt funkar i praktiken under tiden, säger Rainio.

Direktörens uppgifter sköts tillfälligt av ekonomichef Jenna Rask-Backman medan fastighetsdirektör Teppo Riski ansvarar för byggnadsprojekten.

– Det är inte bråttom med att välja en person. Hellre gör man så att man har ordentlig tid på sig att välja den bästa personen på lång sikt som man vill ha på den här viktiga platsen, säger Rainio.

A-bolagens styrelse meddelar vem som valts till vd bara de har fattat sitt beslut.

Styrelsen behöver också välja nya medlemmar då både ordförande Jarmo Grönman (Saml.) och vice ordförande Anders Rosengren (SFP) lämnat sina poster.

Diskussion om artikeln