Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Centerexperimentet är över då Patrik Laine gör comeback – bekräftar att han drabbades av hjärnskakning: ”Tacklingen kändes verkligen onödig”

Rasmus Andersson tacklar Patrik Laine - Spela upp på Arenan

Efter en skadefrånvaro på tre veckor är hockeyspelaren Patrik Laine redo att göra comeback. Finländaren kan vara tillbaka på isen redan i lördagskvällens match mot Detroit.

Den 20 oktober drabbades Columbus Blue Jackets anfallare Patrik Laine av en hjärnskakning. Calgary Flames svenska back Rasmus Andersson tacklade Laine i slutsekunderna och finländaren har inte kunnat spela sedan dess.

Nu är Laine nära en comeback. På tisdagen var han på is för första gången efter skadan och på fredagen gjorde han sitt första träningspass tillsammans med laget.

– Jag vill inte snacka för mycket om sekvensen. Men sådana tacklingar i sådana lägen känns verkligen onödiga, säger Laine till The Columbus Dispatch.

Laine, som enligt Brian Hedger bekräftade att det handlade om en hjärnskakning, skickar en hälsning till motståndarlaget.

– Jag vill få sagt att jag verkligen ser fram emot att möta Calgary i januari.

Johnny Gaudreau och Boone Jenner snackar med varandra på isen.
Bildtext Efter 13 spelade matcher är Boone Jenner (till höger) Columbus poängetta med saldot 7+2. Affischnamnet Johnny Gaudreau (till vänster) har bara noterats för 1+5.
Bild: Russell LaBounty-USA Today Sport/All Over Press

På fredagspasset tränade Laine tillsammans med Johnny Gaudreau och Boone Jenner. Det skickar två signaler: att Laine är på väg tillbaka och att han då kommer att spela ytter igen.

Finländaren inledde säsongen som center, ett experiment som av många betraktades som kontroversiellt. I Laines frånvaro har Columbus centerkvartett bestått av Jenner, Adam Fantilli, Cole Sillinger och Sean Kuraly.

Columbus spelar två bortamatcher under veckoslutet. Den första på lördagskvällen klockan 20.00 mot Detroit Red Wings och den andra natten till måndag mot New York Rangers.

– Det är inte roligt att sitta på träningscykeln och se killarna spela, säger Laine.

– Jag väntar verkligen på att få komma tillbaka. Förhoppningsvis redan på lördag, men vi får se.