Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första målet på nästan tre år – Lindelöfs fullträff ger pressad ten Hag arbetsro under landslagsuppehållet: ”Finns orsak till optimism”

Uppdaterad 11.11.2023 21:32.
Lindelöf och Fernandes jublar tillsammans.
Bild: Paul Phelan/ProSports/Shutterstock/All Over Press

Ett mål räckte för Manchester United mot Luton. Victor Nilsson Lindelöf gjorde målet som såg till att klubben tar landslagspaus med en positiv känsla.

Det har varit en höst fylld med missar och bottennapp för Manchester United. Och flera svaga resultat har ökat pressen på tränaren Erik ten Hag.

Laget och tränaren sågades också rejält efter onsdagens insats i Champions League där Manchester United tappade en tvåmålsledning och förlorade mot FC Köpenhamn.

I dagens ligamatch mot Luton kom United undan med blotta förskräckelsen. Det blev 1–0 mot nykomlingen efter Victor Nilsson Lindelöfs mål i den 59:e minuten.

Målet var mittbackens första i United sedan december 2020.

– Jag gör inte så många mål och då jag väl lyckas är det extra roligt. Det viktigaste är att vi vinner och jag är glad att vi tog tre poäng i dag, säger svensken enligt nyhetsbyrån AP.

Arbetsro för tränaren

United skapade mest i matchen och kunde ha gjort betydligt fler mål. Men det var bara Lindelöf som lyckades då han dunkade in bollen efter ett inlägg av kritiserade Marcus Rashford.

– Om man ser alla problem vi haft så befinner vi oss i ett bra läge. Det finns orsak till optimism, säger tränaren Erik ten Hag.

Segern ger också tränaren lite arbetsro. Holländarens framtid lär knappast nu vara förstasidesstoff under landslagsuppehållet.

– Det här är en bra dag. Vi behövde en seger och fick det, säger ten Hag.

Tottenham tappade allt på stopptid

Tottenham gick obesegrat i tio matcher, men nu har laget två förluster på raken. I förra omgången förlorade laget mot Chelsea och i dag vann Wolverhampton med 2–1.

Tottenham tog ledningen redan i tredje minuten och 1–0 stod sig till stopptid. Men då kvitterade Pablo Sarabia och sedan avgjorde Mario Lemina för Wolverhampton.

– Det här är en svår förlust att smälta. Vi orkade helt enkelt inte på slutet, säger Tottenhams tränare Ange Postecoglou.

Förlusten gjorde att Tottenham tappade andraplatsen i ligan. Arsenal passerade då laget slog Burnley med 3–1.

Resultat:

Wolverhampton–Tottenham 2–1

Arsenal–Burnley 3–1

Crystal Palace–Everton 2–3

Manchester United–Luton 1–0

Bournemouth–Newcastle 2–0