Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Patrik Laine tillbaka med besked – blev målskytt direkt efter skadepausen: ”Kändes som att jag tänkte för mycket”

Uppdaterad 12.11.2023 08:33.
Patrik Laine laukoi upean osuman paluuottelussaan - Spela upp på Arenan

Med ett vasst handledsskott gjorde Patrik Laine mål i sin första match på tre veckor. Laine nätade i sista perioden mot Detroit Red Wings och det var samtidigt karriärens 200:e fullträff i NHL.

Han tvingades vila i tre veckor på grund av hjärnskakning, men på lördagskvällen var Patrik Laine tillbaka i hetluften i NHL. Laine återgick till sin gamla vanliga ytterposition då han spelade i första kedjan tillsammans med Boone Jenner och Johnny Gaudreau mot Detroit.

Och Laine lyckades med målskyttet i sin comebackmatch. I mitten av sista perioden stänkte han in pucken bakom Ville Husso och reducerade till 4–5.

Trots målet var Laine inte helt nöjd med sin insats. Han ansåg att det syntes lite ringrostighet på isen.

– Det kändes som att jag tänkte lite för mycket och då blir man långsam på isen. Det blev lättare ju längre matchen led men förhoppningsvis känns det bättre i nästa match, säger Laine till Bally Sports efter matchen.

Förlustsviten fortsatte för Columbus

Målet var Laines andra den här säsongen och han nådde samtidigt en milstolpe. Han har nu gjort 200 mål i världens bästa ishockeyliga.

Trots Laines comeback lyckades Columbus inte bryta sin förlustsvit. Laget hämtade in ett tvåmålsunderläge i första perioden, tog ledningen i mittenakten men lyckades inte hålla den.

Alex DeBrincat kvitterade till 3–3 i andra perioden och Detroit gick sedan fram till 5–3 innan Laine nätade.

– Vi ledde matchen men gjorde några misstag och tvingades jaga igen. Vi måste lära oss hur vi ska spela då vi leder matcher. Vi måste kunna stänga ner matcher, säger Laine.

Laine hade också ett läge på slutet då Columbus jagade en kvittering med sex spelare på isen.

– Vi fick inte in pucken på slutet och då är man naturligtvis missnöjd, säger Laine.

Lehkonen borta i flera veckor

Under lördagskvällen kom också tråkiga nyheter angående Artturi Lehkonen. Colorados anfallare kommer att missa flera veckor meddelade tränaren Jared Bednar.

I matchen mot Seattle flög Lehkonen med huvudet före rakt in i sargen. Han tvingades bryta matchen och fördes till sjukhus. Enligt Bednar handlar det inte om en huvudskada.

Resultat:

Detroit–Columbus 5–4
DET: Ville Husso 18/22 räddningar
CBJ: Patrik Laine 1+0, +/-0, 18.16

Bildkälla: Viaplay