Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Trotjänaren William Lindqvists karriär fortsätter i Ekenäs IF – klubben presenterar tre nya spelarkontrakt

Nu har Ekenäs IF tolv spelarkontrakt klara för ligasäsongen 2024. På måndagen publicerade klubben tre nya spelarkontrakt, alla med spelare som ingick i spelartruppen 2023.

Försvarsspelaren William Lindqvist, 25 år, spelade 14 matcher i herrettan den gångna säsongen. Han är en av de mest erfarna spelarna i EIF:s lag med mer än 170 matcher i nästhögsta serien. Lindqvist har fått sin fotbollsfostran i EIF.

Också backen Fahad Mohammed, 23 år, är klar för ytterligare en säsong i EIF. Den här säsongen spelade Mohammed 20 matcher i herrettan.

EIF-adepten August Björklund, 20 år, spelade 21 matcher under säsongen som gick. Han gjorde ett mål. Björklund trivs bäst på mittfältet.

Relaterat

Konstgräsplaner i Borgå.

Lobbandet och jobbandet är över – nu har Hangö en egen ny konstgräsplan

Ett lyckat samarbete mellan staden och fotbollsföreningen.

Tre straffsparkar i dramatisk match då Fulham slog Wolverhampton

Den trettonde spelomgången i fotbollens Premier League avslutades med en seger för Fulham som vann över Wolverhampton med 3–2. Fulhams seger säkrades först i den fjärde minuten av stopptid, då brasilianaren Willian gjorde ett 3-2-mål från straffspark.

Willian hade gjort ett straffmål redan tidigare i matchen när han gav Fulham en 2–1-ledning i den 59:e minuten. Wolverhampton kvitterade med Hwang Hee-Chans straffsparksmål. Willians andra straffmål för kvällen garanterade full poängpott för Fulham som stiger upp jämsides med Wolves och Crystal Palace i tabellens mittskikt.

EIF-kaptenens minne från genombrottet – nobbade danska landslaget: ”Ångrar det”

Numera är 33-åringen motor på Ekenäs IF:s mittfält. I fjol spelade kaptenen Enoch Kofi Adu varenda minut då laget tog klivet upp till ligan.

För ett drygt årtionde sedan fick ghananen sitt genombrott i Danmark med FC Nordsjælland. Under hans tre år i klubben, som är känd för att satsa på unga talanger, blev det bland annat spel i Champions League.

I en intervju med danska Tipsbladet menar mittfältaren att han var aktuell för danska landslaget under den här tiden.

– Vi spelade Europa League och Champions League, och jag fick frågan om att spela för Danmark. Jag var bara ett barn och fattade inte möjligheten, avslöjar Adu.

Själv trodde han sig ha större chanser att spela för hemlandet Ghana, som han senare representerat en gång.

– Jag ångrar att det inte blev spel för Danmark. Jag känner mig till viss del dansk, numera är jag också svensk medborgare, men jag känner mig ändå också lite dansk.

Mellan Nordsjælland och EIF har Adu varit i stora lag som Club Brügge, Malmö FF och AIK.