Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Edmonton Oilers vann sin första match under nya tränaren – superstjärnorna Connor McDavid och Leon Draisaitl var vassa direkt

Uppdaterad 14.11.2023 12:49.
Kris Knoblauch, Edmonton Oilers
Bildtext Edmonton vann under nya tränaren Kris Knoblauch.
Bild: Perry Nelson-USA TODAY Sports

Edmonton Oilers tog en 4–1-seger över New York Islanders i en match som var den nya tränaren Kris Knoblauchs första bakom bänken. Knoblauch ersatte sparkade Jay Woodcroft på söndag.

Edmontons superstjärnor Connor McDavid och Leon Draisaitl har spelat under sin normala nivå i höst, men åtminstone i den första matchen under Knoblauch var duon effektiv. Draisaitl stod för ett mål och tre assist medan McDavid noterades för 1+1.

Lagkaptenen McDavid ville efter matchen dementera de rykten att han skulle ha haft något att göra med tränarbytet.

– Jag hörde talas om tränarbytet första gången på morgonen när jag fick ett sms. Jag vet vilken typ av berättelse som det byggs av det här, men det kunde inte vara längre från sanningen, kommenterade McDavid på NHL:s webbplats.

Rykten började spridas eftersom Knoblauch är en bekant tränare för honom från McDavids år som junior med OHL:s Erie Otters. Men enligt McDavid hade han ingenting att göra med beslutet som togs av GM Ken Holland och sportchef Jeff Jackson.

Inför säsongen tippades det att Oilers skulle ha en bra chans att kämpa om mästerskapet. Men under den första månaden av grundserien föll Oilers till bottenträsket av ligan. Just nu ligger Edmonton näst sist i hela NHL där endast hopplösa San Jose varit sämre.

– Säsongen har inte riktigt börjat som vi hade velat, men orsaken finns inte på något annat håll än hos oss spelare. Det har varit jobbiga dagar när jag känt mig skyldig inombords. Men vi måste gå vidare från det här, sa Draisaitl.

Säsongens tionde för Mikko Rantanen

I nattens andra match vann Colorado Avalanche över Seattle Kraken med 5–1. Mikko Rantanen kvitterade matchen till 1–1 i andra perioden med sitt tionde mål för säsongen.

Rantanen stod också för en assist i matchen. Han har nu samlat 10+11 i höstens 14 matcher. Med sina 21 poäng stiger Rantanen in bland de tio främsta i NHL:s poängliga.

Joel Kiviranta som i går undertecknade ett kontrakt med Colorado spelade i drygt nio minuter, men lyckades inte öppna sitt poängkonto.

Mikko Rantanen målskytt för Colorado mot Seattle. - Spela upp på Arenan

NHL-resultat:

Seattle – Colorado 1–5

Eeli Tolvanen SEA 0+0, -1, 16.22

Joel Kiviranta COL 0+0, 0, 9.29

Mikko Rantanen COL 1+1, +1, 24.50

Edmonton – NY Islanders 4–1

Bilder från Viaplay