Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbobor får tycka till om hur stadshusets skvär och gårdsplanen ska se ut i framtiden

Stadshuset i Åbo. Fotad utanför byggnaden.
Bildtext Stadshuskvarteret kunde bli en lugn oas mitt i centrum eller en livlig träffpunkt beroende på invånarnas önskemål.
Bild: Isabel Nordberg / Yle

Staden samlar in invånarnas åsikter inför kommande renoveringen av kvarteret.

Hela stadshuskvarteret kommer att renoveras och det betyder också att parkeringsplatserna kommer att försvinna från skvären. Själva stadshuset kommer att pålas och stadens anställda får nya kontorslokaler i gårdsbyggnaderna i kvarteret.

Stadens invånare har tid fram till den 6 december att komma med idéer. Staden önskar att skvären och gårdsplanen utvecklas med fokus på barns och ungas behov.

Stadshuskvarteret kunde bli en lugn oas mitt i centrum eller en livlig träffpunkt beroende på invånarnas önskemål.

Stadshuset blev färdigt år 1812 och ritades av kända Åboarkitekten Charles Bassi. Åbo stadsfullmäktige har haft möten i stadshuset sedan 1885.

Idéer tas emot via tjänsten ”Säg din åsikt”.

Diskussion om artikeln