Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ungdomar sköt fyrverkeripjäs i köpcenter i Lojo

Lojo köpmansgata
Bildtext Polisen utreder nu fallet och ber allmänheten om tips.
Bild: YLE / Linus Westerlund

Två unga sköt en fyrverkeripjäs i köpcentret Prisma i Lojo. Det skedde framför apoteket runt klockan sex på söndagskvällen (12.11).

De två unga tände eld på pjäsen och sprang sedan sin väg. Fyrverkeripjäsen flög i väg mot taket och exploderade.

”Utöver att situationen orsakade rädsla bland utomstående hade den kunnat orsaka dem allvarliga skador. Men lyckligtvis blev ingen skadad den här gången”, säger kriminalöverkonstapel Jari Saarelainen.

Många människor fanns på plats i köpcentret när fyrverkeripjäsen exploderade och polisen ber nu om observationer.

Tipsen kan du lämna in per e-post på adressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller på telefonnummer 0295 413 031 (svarare).

Verktygsstölder i Lojo

Polisen utreder nu också flera fall där verktyg har stulits från skåpbilar. Det har skett framför allt i Esbo men också i Kyrkslätt och Lojo.

Om du själv märker att verktyg försvinner från din skåpbil råder polisen dig att ringa nödcentralen. De som tar emot samtalet bedömer om det lönar sig att skicka en polispatrull till platsen. Alternativt råder de dig om att göra en elektronisk brottsanmälan.

”En del av målsägandena i de nu aktuella fallen har gjort en elektronisk brottsanmälan om stöld efteråt, vilket naturligtvis är korrekt och bra. I synnerhet i de fall som genast kommit till polisens kännedom kan polisen dock ha möjlighet att skaffa bevis och information om misstänkta genom en teknisk undersökning. På så sätt förbättras polisens möjligheter att spåra de misstänkta förövarna”, säger kriminalöverkonstapel Niklas Santanen.