Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Lystring alla Rush-fans! Borde bandet återförenas utan trummisen Neil Peart?

Kollage med Rush därtrummisen syns svagt bakom de andra. Samt text Grönroos garage.
Bildtext Alex Lifeson, Neil Peart och Geddy Lee var Rush.
Bild: Brill

Geddy Lee och Alex Lifeson utesluter inte att göra musik igen som Rush.

Det finns trion, powertrion och så finns det kanadensiska Rush. Eller fanns, för bandet slutade turnera 2015 och splittrades officiellt 2018. Förutom på allra första albumet där de hade en annan trummis bestod Rush av sångaren och basisten Geddy Lee, basisten Alex Lifeson och trummisen Neil Peart.

Just i Rush fall var Peart en oskattbart viktig del av det tredelade pusslet Rush, dels för att han ofta anses vara världens bästa trummis genom tiderna och dels för att han var bandets huvudsakliga textförfattare.

Efter hans död 2020 har Lee och Lifeson ägnat sig åt annat och uteslutit att spela som Rush utan Peart. Men nu har de börjat umgås igen och Geddy Lee har till och med sagt att det inte längre känns tabubelagt att snacka om Rush utan Peart. Lee utesluter inte att han och Lifeson kunde spela tillsammans igen. Som Rush.

Elefanten i rummet är den tomma trummpallen bakom Lee och Lifeson. Båda är toppmusiker själva, men skulle det vara helgerån att de återförenas som Rush?

Lasse Grönroos ska ta sig en funderare kring saken i podden Grönroos garage och vill därför veta vad alla rockpoliser tycker.

Så tyck till och motivera gärna din röst i kommentarasfältet!

Och har du ett bra minne kring någon Rush-låt så dela med dig. Vem vet - Lasse kanske spelar just din låt i podden.

Grönroos Garage

Spela upp
Grönroos garage finns på Arenan.

Diskussion om artikeln