Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Veteranspelaren Niklas Moisander ser värdet av sin rutin i mästarlaget – hoppas på stort ansvar nästa år: ”Vill inte vara någon maskot”

Uppdaterad 16.11.2023 13:48.
Niklas Moisander applåderar.
Bildtext Niklas Moisander har spelat för Malmö sedan år 2021. Arkivbild.
Bild: imago images/Sportimage/ All Over Press

Niklas Moisander medförde ett visst lugn till Malmös lag, som till slut kammade hem det svenska fotbollsmästerskapet. Veteranen har tecknat på för ytterligare en säsong och hoppas få mera speltid.

Malmö FF kammade hem den allsvenska fotbollstiteln på söndagen.

En av spelarna i laget var den erfarna Åbokillen Niklas Moisander, som gjorde tio matcher under säsongen och dessutom bidrog med ledarskap och exempel för de yngre spelarna.

– Dessutom tror jag att min lugna personlighet hjälpte laget inför viktiga matcher, säger Niklas Moisander, tidigare finländsk landslagskapten, till Yle Urheilu.

I slutet av september tecknade backen Moisander ett nytt ettårigt kontrakt med Malmö, och enligt egen utsago blir det troligen hans sista säsong.

Moisander hoppas själv att han får mer speltid att vänta nästa år, inte minst då lagets matchantal ökar i och med Europaspel som mästerskapstiteln innebär.

– Då vi diskuterade en fortsättnig sa jag att jag inte vill vara någon maskot. Jag njuter fortfarande av att spela, slår 38-åriga Moisander fast.

Stannar i Sverige

Familjen Moisander trivs i Malmö och beslöt tillsammans att det ännu ska bli en säsong.

Det äldre barnet har redan börjat i skolan och familjen stannar i Sverige efter pappans spelarkarriär.

– Familjen har flyttat med under min karriär, och när jag slutar stannar vi i Stockholm. Det är trots allt nära till Finland och Åbo.

Moisander har spelat utomlands i tjugo år. Länge i Nederländerna, varefter han gick via Italien till Tyskland för några säsonger innan det blev dags för Sverige år 2021.

Han spelade i landslaget från år 2008 till 2017. Han gjorde 62 matcher och stod för två mål.

Diskussion om artikeln