Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Norrena & Frantz: Var trevlig och intresserad men inte sliskig – så här raggar du på sociala medier

Uppdaterad 18.11.2023 07:46.
En kille underhåller sig genom att titta på sin telefon.
Bild: Mostphotos

Glöm krogen, radera dejtingapparna. Den stora kärleken kanske redan finns rakt framför näsan på dig på dina egna sociala medier.

Åtminstone om man får tro på flera av dem som skrev till Relationspodden den här veckan då vi ställde frågan ”Hur raggar man på sociala medier?”

Tålamod tycks vara viktigt. Att först etablera en kul och vänskaplig kontakt med personen du eventuellt är intresserad av. Senare kan du kanske dra snacket åt det flirtigare hållet och småningom föreslå en träff öga mot öga.

Men det gäller också att inte låta chatt-tummarna bli allt för ivriga. Flera skriver att det kan kännas obehagligt då en halvt främmande människa genast börjar kommentera ens utseende. Någonting mera neutralt kan vara att föredra i början.

Några manliga lyssnare berättar att de gett upp. Avslagen har blivit för många och självförtroendet får sig en törn när det ena försöket efter det andra bara leder till besvikelse.

Vi hoppas att de ändå lyssnar på veckans avsnitt, eftersom det är både lärorikt och uppmuntrande. Bevisligen går det att hitta kärleken på sociala medier - bara man vet vad man gör.

Här några tips baserat på veckans brevskörd

  • Om du vill ragga på sociala medier, se till att din profil inte är allt för anonym. Några lyckade bilder på dig är en bra början, så att den du tagit kontakt med kan stalka dig tillbaka lite grann.

  • Vänta på att den andra publicerar något som du kan kommentera på ett kul sätt. Ha tålamod, en flirt på sociala medier kan hålla på länge.

  • Var inte sliskig. Att genast berömma den andras utseende kan bli lite obehagligt.

  • Bli inte ledsen om det inte blir något mera av ditt försök till flirt. Det betyder inte att det är något fel på dig.

Mera tips och funderingar hör du i podden!

Märta Westerlund avslöjar hur hon och sambon fick upp ögonen för varandra via Instagram. Eva Frantz inser att hon ska använda färre emojier innan hon ställer till med något olämpligt. Några av veckans brev hittar du här nedan.

Så hittar du kärleken på sociala medier

41:00

Bra att vara rakt på sak

Jag skulle nog vara ganska rak på sak. ”Hej du verkar trevlig, vill du ses nån dag?” istället för att dra ut på det hela med en massa onödigt prat.

En kille skrev en gång till mig på Instagram och var helt öppen med att han tyckte jag verkade trevlig och snygg och frågade ifall vi skulle ses.

Jag uppskattade hans ärlighet trots att jag snällt sa nej, för jag var upptagen.

L 28

Flirta på - men på rätt sätt

När jag var singel var det många som försökte ragga via sociala medier. Eller ja, ”ragga”, för män tror ofta att en kommentar om kvinnans utseende eller förslag om sex är att ragga.

Jag föll för en av de där flörtande männen, men det berodde på att hans sätt att flörta var att skämta om alldagliga saker, fråga om min åsikt om grejer, berätta om sig själv och sånt.

Jag fick läsa mellan raderna, han hade en viss känsla i sina meddelanden utan att råragga.

Tips till män som raggar på some: ”du är en väldigt intressant person” är en komplimang ingen kvinna glömmer (ifall du menar det). ”Du har de snyggaste brösten jag sett” hör hon av vart och vartannat fyllo på krogen, och det är bara obehagligt.

Kotten 30+

En modern kärlekssaga

I våras svarade jag på en gammal bekants story på Instagram, därefter började hon svara på mina inlägg.

Meddelanden började fara kors och tvärs, det blev till en lång diskussion om det ena och det andra.

Tog mod till mig och frågade om hon vill träffas någon gång då jag började känna att detta kanske kunde bli nånting mera. På den vägen är det.

Ungefär ett halvt år senare börjar det bli riktigt seriöst . Förälskad är en underdrift. En modern kärlekssaga kanske?

37-årig gubbe