Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Posten hittade brev med pulver i Helsingfors

Postens sorteringscentral i Norra Böle i Helsingfors upptäckte suspekta pulverbrev tidigt i morse, uppger polisen på medietjänsten X. Det var fråga om inalles nio brev.

Tre anställda vid sorteringscentralen fick lindriga symptom av att handskas med breven, främst klåda i ögonen.

Polisen bad räddningsmyndigheter om hjälp med att identifiera innehållet i breven och det visade sig vara organiskt material som är ofarligt för människor.

Det har gjorts en brottsanmälan i fallet.

STT

Relaterat

Posten uppmanar: Skicka julhälsningar i tid

Brådskande tider väntar paket- och brevleveranser. Det gäller att vara ute i god tid om man vill få fram sina försändelser innan julen, uppger Posten i ett pressmeddelande.

Paket och Priority-kort och -brev (försändelser med snabbleverans) till länder utanför Europa ska postas senast den 29 november. Paket samt Priority-kort och -brev till länder i Europa ska postas senast den 5 december, till Baltikum senast den 14 december och till Norden senast den 12 december.

Danmark är ett undantag, dit ska Priority-kort och -brev postas senast den 4 december, Economy-kort och -brev senast den 28 november.

Posten uppmanar även att hämta sina paket så fort som möjligt för att ge plats åt följande paket. Det lönar sig också att undvika tider då det uppskattas vara rusning på serviceställena, mellan klockan 16 och 18.

Emmanuel Macron med en seriös blick i Paris den 30 juni 2023.

Frankrikes president Macron fick avhugget finger med posten

En avhuggen fingertopp postades till Frankrikes president.

Postleverans i Barösunds skärgård

Snart får de som bor i Sibbo skärgård post tre gånger i veckan igen

Posten drar tillbaka beslut om post en gång i veckan.