Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Se video: Fyrverkeripjäs exploderade på taket och sköt eldklot mot publiken under julöppning i Salo

Salon ilotulituksessa käytetty pata räjähti yllättäen – kolme henkilöä loukkaantui - Spela upp på Arenan

Dramatiska ögonblick upplevdes vid julöppningen av Salo köpcentrum Plaza på fredagskvällen när en defekt fyrverkeripjäs avfyrades från köpcentrets tak och exploderade.

Enligt ett pressmeddelande från köpcentret orsakades skadan av ett fel i fyrverkeripjäsen. Företaget Skystar, som organiserade fyrverkerierna, har nu satt i kraft ett bruksförbud mot produkten i fråga.

”Plaza köpcenter beklagar det som inträffade. Fyrverkerierna utfördes av proffs i enlighet med alla försiktighetsåtgärder”, säger Anne Kitula, chef för köpcentret, i ett pressmeddelande.

En video som Yle fått in från en läsare visar hur det skjuts raketer från taket tills en av dem exploderar omedelbart utan att stiga upp i luften. Efter detta flyger eldklot också in på gatan bland folket.

Enligt polisen i sydvästra Finland skadades minst tre arbetare i samband med händelsen. Polisen vet i nuläget inte om några åskådare skadades i samband med händelsen.

Polisen, Säkerhets- och kemikalieverket och regionförvaltningsverket utreder orsakerna till olyckan. Den som eventuellt har skadats eller lidit någon annan skada i samband med händelsen ombeds kontakta polisen i Salo.

Skadade åskådare kan kontakta Skystar direkt via e-post info@skystar.fi eller via telefon 09 477 3066.

Artikeln är en översättning av Topias Peltonens ursprungliga artikel ”Katso hurja video: Ilotulite räjähti katolla ja sinkoili yleisön joukossa joulunavauksen yhteydessä Salossa”. Bearbetningen har gjorts av David Fagerudd.