Hoppa till huvudinnehåll

Sport

William Nylander förlängde otroliga sviten och avgjorde inför hemmapubliken i Stockholm: ”Kommer aldrig glömma det här”

William Nylander firar.
Bildtext William Nylander firade efter att ha avgjort i förlängningen.
Bild: Lehtikuva

Det var en hemmaspelare som avgjorde den sista NHL-matchen i Stockholm för denna gång. William Nylander gjorde segermålet för Toronto i förlängningen.

NHL har tagit över Stockholm den här veckan. Turnén avslutades på söndagen med den sista av fyra matcher.

Toronto och Minnesota gjorde upp om de tre poängen som skulle delas ut. Den svenska publiken fick se sex stycken hemmaspelare på isen under matchen, tre i vartdera laget.

Minnesota gick tidigt upp i ledning. Jon Merrill fick mycket tid med pucken och sköt in 1–0 efter att knappt tre minuter av den första halvleken hade spelats. Men Torontos svar kom snabbt.

Innan den första perioden hade spelats klart hade Toronto kvitterat och tagit ledningen i matchen. Målen gjordes av Auston Matthews och Matthew Knies.

Andra perioden var mållös. Och i den tredje gick Toronto snabbt upp i en 3–1-ledning när Morgan Rielly sköt in ett handledsskott från tekningscirkeln.

Minnesota kom tillbaka men Nylander avgjorde

Trots ett 1–3-underläge fortsatte Minnesota att trumma på – och de tog sig in i matchen igen.

Reduceringen kom med knappt 14 minuter kvar på klockan. Minnesota skulle ännu kvittera matchen. Det gjorde laget genom norrmannen Mats Zuccarello som gjorde sin andra poäng i matchen.

Resultatet 3–3 stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning.

Förlängningen hann bli tre minuter gammal. Därefter steg hemmasonen William Nylander fram och avgjorde för sitt Toronto.

Målet var ett solomål från egen zon ända tills han petade in pucken bakom Marc-Andre Fleury i Minnesota-målet.

– Jag försökte bara ta pucken mot mål och skapa ett läge. Det var skönt att den gick in och att vi kunde ta hem vinsten. Man kommer aldrig glömma den här upplevelsen. Den kommer vara ett minne för livet, säger Nylander på presskonferensen efter matchen.

Nylanders galna svit fortsätter

Toronto har spelat 17 matcher i NHL så här långt den här säsongen. En sak gemensamt i alla de matcherna är att William Nylander har gjort poäng.

– Han är den bästa offensiva spelaren i ligan just nu. Det har han varit hela säsongen och det är kul att se. Han har haft potentialen, han har kanske inte har varit lika jämn som han är just nu och som jag tror att han kommer vara hela säsongen, säger lagkamraten Calle Järnkrok om William Nylander enligt Aftonbladet.

Nylander har totalt stått för 26 poäng den här säsongen och ligger på delad sjätteplats i NHL:s poängliga.

Resultat:

Minnesota–Toronto 3–4 efter förlängning

Därför har Colorado ingen orsak att dra i nödbromsen ännu – men i Edmonton hjälper kanske inte ens att de gjorde det

29:39

Diskussion om artikeln