Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kalle Rovanperä stannar i Toyota – men nästa säsong blir det inte full satsning: ”Väldigt ansträngande både fysiskt och mentalt”

Uppdaterad 20.11.2023 12:07.
Kalle Rovanperä i bilen.
Bild: Lehtikuva

Kalle Rovanperä har förlängt sitt kontrakt med Toyota. Därmed kommer världsmästaren att köra för stallet i VM-serien nästa år. Under 2024 kommer han dock bara köra vissa utvalda tävlingar.

Signalerna från både stallet och föraren har varit att man vill fortsätta det framgångsrika samarbetet, och nu har man kommit överens om alla detaljer.

Kalle Rovanperä är Toyotas man även nästa säsong. Han har tecknat ett flerårigt kontrakt med stallet som han tävlat för sedan 2020.

Men det blir ingen full satsning för den tvåfaldige världsmästaren nästa år. Han kommer bara köra vissa utvalda tävlingar.

– De senaste säsongerna har varit fantastiska men även väldigt ansträngande både fysiskt och mentalt. En heltidssatsning tar mycket tid och energi, säger 23-årige Rovanperä i ett pressmeddelande.

Titeljakten fortsätter 2025

Nästa VM-säsong består av tretton deltävlingar och Rovanperä kommer att köra hälften.

– Jag känner att det är bra att göra en halv säsong så att jag kan ladda batterierna. Sedan är jag redo att köra hela säsonger igen och kämpa om VM-titeln, säger Rovanperä.

Förutom Rovanperä kommer Toyota att ha samma föraruppsättning som tidigare. Det betyder att även Elfyn Evans, Sebastien Ogier och Takamoto Katsuta kör för stallet nästa år.

VM-serien startar i Monte Carlo i slutet av januari. I detta skede är det inte klart om Rovanperä kommer att tävla då samt vilka andra rallyn han ställer upp i.

Under 2024 planerar Rovanperä att delta mer frekvent i driftingtävlingar och möjligtvis även i andra evenemang kopplade till motorsport.

Diskussion om artikeln