Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FC Barcelonas supertalang långtidsskadad – EM-deltagandet i fara

Spanska jättetalangen Gavi skadade sig allvarligt på söndagen under en landskamp mot Georgien. Det framkom senare att 19-åringen drabbats av en korsbandsskada och måste opereras.

– Vi är förkrossade. Det är en allvarlig skada och det var en svår stund för oss alla. Det var en olyckshändelse, säger spanske förbundskaptenen Luis De La Fuente.

Korsbandsskador kan leda till rehabilitering i uppemot tio månader. Det betyder att fotbolls-EM i Tyskland nästa sommar kan vara i fara för storlöftet.

Gavi har trots sin unga ålder redan spelat 111 seniormatcher och startat 89 av dem för sitt Barcelona. Han har sju mål och tolv assist i protokollet.

Sport

Brian Laudrup visar en lapp med Serbiens namn.

Här blir det pinsamt under EM-lottningen – sexljud störde sändningen

Ikonerna fick kämpa för att hålla masken.

Kross i Premier Leagues tidiga ångestmöte – Burnley lämnade jumboplatsen efter 5–0-segern

En seger och ett kryss hade Burnley mäktat med under en Premier League-återkomst som inte börjat smärtfritt.

I dag kom den andra skalpen. Vincent Kompanys mannar slog Sheffield United med hela 5–0 och gav samtidigt över jumboplatsen till just laget man besegrade i kväll.

Man passerade också tillfälligt Everton, som ändå är tillbaka förbi – på samma poäng – efter veckans runda. Everton lyckades bortaslå Nottingham efter Dwight McNeils segermål i andra halvlek.

Dagens övriga resultat: Arsenal–Wolverhampton 2–1 och Brentford–Luton 3–1. Newcastle–Manchester United börjar klockan 22.

Kerttu Niskanen har gjort sitt i Gällivare – nykomlingen får chansen i stafetten

Hon var bästa finländare på dagens fristilsmil, men placeringen var blygsam. Och efter dagens 22:a plats väljer Kerttu Niskanen att stå över söndagens stafett i Gällivare.

I hennes frånvaro får förra helgens succé Vilma Ryytty chansen som ankare. I dagens lopp slutade 22-åringen på 30:e plats.

Också herrlaget ställer upp med en orutinerad ankare i form av Miro Karppanen.

Damlaget: Jasmi Joensuu, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen och Vilma Ryytty.

Herrlaget: Lauri Lepistö, Markus Vuorela, Remi Lindholm och Miro Karppanen.

Damerna är först ut klockan 11, följt av herrarna klockan 13.30. Mikael Oivo kommenterar på svenska.