Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Omställningsförhandlingarna om Yles scenografiverksamhet i Helsingfors har avslutats

Ylen Mediatalon sisäänkäynti, linkkitorni taustalla.
Bild: Petteri Sopanen / Yle

Som ett resultat av förhandlingarna som avslutades måndagen den 20 november sker omorganiseringar i scenografiverksamheten. Omorganiseringarna föranleder inga personalminskningar.

Yle inledde den 6 oktober omställningsförhandlingar om Yles scenografiverksamhet, som berodde på de förändringar som planeras på Yles campus i Böle. Verksamheten finns i dag i Studiohusets östra del, som under 2025 kommer att rivas till förmån för Televisionsgatan.
Som ett resultat av förhandlingarna omorganiseras scenografiverksamheten. Metall-, plast- och tapetserarverkstaden i Böle avslutar sin verksamhet. En del av projekten flyttar till scenografiverkstaden i Mediapolis eller köps in av underleverantörer.

De anställdas arbetsbeskrivningar ändras, men inga uppsägningar blir aktuella. Omställningsförhandlingarna kunde ha lett till att 13 personer sagts upp. I fortsättningen utvecklas scenografiverksamheten i enlighet med Yles strategi, det vill säga genom att öka andelen inköpta scenografitjänster. Förändringen träder i kraft 1.1.2024.

Samtidigt som Yle inledde omställningsförhandlingarna om scenografiverksamheten, inleddes också omställningsförhandlingar om planerings- och ledningsstrukturen för Yles produktioner. Förhandlingarna omfattar sammanlagt 164 personer och pågår ännu.

På andra språk