Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Berusad man körde in i en parkerad bil på stamväg 51 i Ingå

Bild på en trafikolycka. En brandbil har blåljusen påslagna och en reflexklädd person styr trafiken.
Bildtext Olyckan inträffade på stamväg 51 i Ingå under kvällen fredagen den 17.11.
Bild: Linus Westerlund / Yle

Vid 19-tiden på fredagen inträffade en unik trafikolycka på stamväg 51 i Ingå. Medan två bilister redde ut en hjortkrock körde en tredje bilist in i de stillastående bilarna.

Den unika olyckan på stamväg 51 i Ingå hade ett långt händelseförlopp, men allt började med att en bilist som körde i riktning mot Hangö kolliderade med en hjort. Sekunden senare kolliderade en bilist som kom körande i motsatt riktning (mot Helsingfors) med samma hjort.

För att reda ut olyckan och försäkra sig om att ingen skadade sig stannade båda bilisterna vid vägrenen i riktning mot Hangö. Då körde en tredje bilist in i de parkerade bilarna. Kollisionen var så kraftig att båda parkerade bilarna flyttade på sig och knuffade till en av personerna som redde ut viltolyckan. Personen skadades och var tvungen att få vård på sjukhus.

Bilisten som körde in i de parkerade bilarna misstänks bland annat för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Polisen utreder också en grov båtstöld i Sjundeå. Drevet på tre separata båtar stals den 12 november. Båtarna stod på land för vinterförvaring på en gård. Eventuella iakttagelser eller tips kopplade till båtstölderna kan meddelas till polisen.