Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sebastian Risku föreslås bli Raseborgs första näringslivsdirektör

En man i kostymjacka och skägg ser in i kameran.
Bildtext Näringslivsdirektören ska vara med och utveckla företagandet och sysselsättningen i Raseborg.
Bild: Privat

Efter en noggrann urvalsprocess, har stadsstyrelsen i Raseborg valt en kandidat som de tycker borde bli näringslivsdirektör. Det är fullmäktige som avgör vem det blir.

De tre personer som stadsstyrelsen hade att välja mellan var Sebastian Risku, Sirpa Lukkala och Olli-Pekka Mäkirintala. Nu föreslår en enhällig stadsstyrelse att fullmäktige väljer Sebastian Risku. Han är ekonomie magister och bor i Helsingfors.

De tre kandidaterna på sluttampen har genomgått en noggrann urvalsprocess med både intervjuer, uppgifter att lösa samt gjort ett så kallat Thomas-test. Det är ett personlighetstest som används av arbetsgivare för att bedöma styrkor och utvecklingsmöjligheter hos anställda.

Tjänsten kan besättas från och med 1.1.2024 eller enligt överenskommelse. En prövotid om ett halvt år tillämpas.

Mångsidigt arbetsfält

Den nya direktören kommer att vara sektorchef för näringsliv och sysselsättning. Han ska leda arbetet inom sysselsättningstjänster och arbetet inför sysselsättningsförändringen.

På näringslivsdirektörens bord ligger också arbetet inom invandrartjänster och internationell kompetens, företagssamarbete, regionalt utvecklingssamarbete, turism, marknadsföring, delaktighetsfrågor, kollektivtrafik samt samarbetet med olika föreningar.

Från början sökte 35 personer tjänsten, varefter nio kallades på intervju.

Diskussion om artikeln