Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Nu gäller det att se upp längs vägarna – fyra älgkrockar i Österbotten i helgen

Mellan fredag natt och söndag natt inträffade fyra älgkrockar i de österbottniska landskapen, meddelar Polisinrättningen i Österbotten. Olyckorna inträffade i Korsholm, Vörå, Kristinestad och Kurikka.

Inga personer skadades, men bilarna fick plåt- och glasskador.

Tidigt på söndagsmorgonen upptäckte en plogbilsförare att två unga män var i färd med att stjäla bränsle ur en lastbil på Fågelberget i Korsholm. De misstänkta gärningsmännen försvann från platsen i en mörk personbil av farmarmodell. Hur mycket bränsle tjuvarna kom över är oklart.

Polisen meddelar också att en robotgräsklippare av märket Husqvarna stals på Skogsbergsgatan i Vasa någon gång mellan den 17 och den 25 november.

Under helgen påträffade polisen tolv rattfyllerister i trafiken. I hälften av fallen misstänks personerna för grovt rattfylleri.

Polisen hölls också sysselsatt av nio fall av misshandel, varav sex i privata bostäder.

Relaterat

En brandbil på skolvägen i Vanda med brandmän i utrustning i bakgrunden.

En person dog i brand i Vanda

Branden totalförstörde egnahemshus i Östra Haxböle.

Rysk polis slog till mot My Little Pony-mässa

En mässa tillägnad den tecknade serien My Little Pony tvingades stänga i Moskva i helgen efter ett polistillslag.

Polisen utredde misstänkt hbtq-propaganda.

”Polisen hade fått ett klagomål om att vårt evenemang främjade icke-traditionella förhållanden och relaterade symboler, vuxet innehåll för barn och skräck och ondska överlag” säger arrangörerna på det ryska sociala mediet VK Sunday.

Enligt arrangörerna hittade polisen inga bevis, men de beslöt trots allt att stänga ner mässan i förtid.

My Little Pony har också tidigare orsakat kontroverser i Ryssland. I fjol ändrade den ryska filmdatabasen Kinopoisk sin rekommenderade åldersgräns för serien till 18+.

Källa: AP

Inga våldsamheter mellan fansen när Sport mötte Ilves på lördagskvällen

Mötet mellan Sportfansen och Ilvesanhängarna i samband med lördagskvällens hockeymatch mellan Sport och Ilves gick lugnt till, uppger polisen. Inga gripanden gjordes i samband med matchen.

Matchen lockade över 1 500 Ilvesanhängare till Vasa och polisen hade förberett sig bland annat genom att se till att de båda lagens anhängare marscherade mot ishallen vid olika tidpunkter och genom att övervaka marscherna.

Efter matchen reste Ilvesfansen hem och blev inte kvar i Vasa, uppger polisen.

En taxiskylt ovanpå ett biltak.

Taxichaufför misstänks för sexualbrott – offren är personer med funktionsnedsättning

Helsingforspolisen misstänker en 40-årig taxichaufför för tre sexualbrott riktade mot personer med funktionsnedsättning.