Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Enorma lyxkryssaren Icon of the Seas överläts till beställaren – bygget har sysselsatt tusentals vid Åbovarvet

På måndagen överläts fartyget Icon of the Seas till beställaren Royal Carribean Group vid Åbovarvet. Jungfruresan går från Miami mot Karibien i januari.

Icon of the Seas är det första fartyget i Icon-klass som byggs i Åbo. Ett fartyg i Icon-klass är en jätte – Icon of the Seas är fyra gånger större än Viking Lines passagerarfartyg Viking Glory och Viking Grace.

Fartyget har 20 däck, är 365 meter långt och har under normala omständigheter plats för över 5 600 passagerare.

Ombord på fartyget finns också världens största vattenpark ombord på ett fartyg. Det finns också sju simbassänger.

Meyer Turku kommer under de kommande åren att bygga åtminstone två systerfartyg till Icon of the Seas. Enligt Olli Jantunen, projektchef vid Åbovarvet och ansvarig för byggandet av Icon of the Seas, har det tagit runt två miljoner planeringstimmar för att förverkliga bygget.

Stora förväntningar på den nya fartygsklassen

De amerikanska rederijättarna har haft några svåra år och coronapandemin ledde till förluster i miljardklassen då passagerarnas intresse att åka på kryssningar störtdök samtidigt som myndigheter införde hårda restriktioner.

Icon of the Seas-fartyget i Runsala i oktober 2023.
Bildtext Företaget förväntas lämna Åbo på tisdagseftermiddagen.
Bild: Minna Rosvall / Yle

Nu pekar passagerarkurvorna igen uppåt och förväntningarna är höga säger Royal Caribbean Cruises vice vd Harri Kulovaara.

– Det var något av en perfekt storm då vi förutom covid också haft ett svårt geopolitiskt läge som försvårat tillgången på material och personal samtidigt som priserna stigit kraftigt, säger Kulovaara. Men nu har vi stora förväntningar och i det här fartyget har vi lagt allt vi har lärt oss under åren.

Inga besked om nya beställningar i nuläget

Icon of the Seas blir samtidigt det 22 fartyget som RCC låtit bygga i Finland och under åren beräknas beställningarna ha hämtat 16 miljarder euro till landets varvsindustri. På måndagen ville ingen yppa något om några nya fartygsbeställningar men dörren lämnades på glänt.

– Vi är mycket intresserade av att se Icon i trafik och se hur våra förväntningar infrias och först efter det eventuellt se hur vi fortsätter, säger Kulovaara.

Åbovarvets verkställande direktör Tim Meyer fäller en tår då fartyget på tisdag förväntas segla mot varmare breddgrader och hoppas naturligtvis att det ska bli fler än tre fartyg i samma fartygsklass.

Meyer Turkus vd Tim Meyer.
Bildtext Tim Meyer är stolt över allt det arbete som gjorts för att bygga det nya fartyget.
Bild: Minna Rosvall / Yle

– Vi är hoppfulla att det blir fler men ännu kan jag inte säga något och först måste vi se hur fartyget fungerar i trafik, säger Meyer. Det är det bästa argumentet som kan ge oss nya beställningar.

Icon of the Seas - fakta

Diskussion om artikeln