Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Tarvobron i Munksnäs stängs av – välj annan rutt för din promenadrunda

Östra Tarvobron stängs av, eftersom det inte är tryggt att röra sig på den.

Helsingfors stad ber dem som rör sig i området att ta en cirka 200 meter lång omväg längs Ritobergsvägen. Skyltar har satts ut.

Det är frågan om en 150 meter lång pontonbro i Munksnäs, mellan fastlandet och holmen Tarvo. Bron är avsedd för gång- och cykeltrafik.

Staden uppger i ett pressmeddelande att bron från år 1998 tjänat klart. Den behöver, speciellt efter skador från de senaste vinterstormarna, ersättas med en ny.

Relaterat

Många hyrde en stadscykel i Åbo i fjol – cyklarna var speciellt populära vid universitetskvarteren

Stadscyklarna i Åbo var populära i fjol, meddelar Åbo stad. Totalt hyrdes cyklarna 311 000 gånger, och det gjordes drygt 365 000 cykelturer med dem.

Under perioden juli–oktober ökade antalet resor med 121 procent, jämfört med år 2022.

De populäraste månaderna att hyra en cykel var i augusti, september och oktober. Kunderna har också gett ett gott betyg åt cyklarna.

De populäraste ställena att hyra en cykel var vid Tyyssija och Ikituuri i Studentbyn, hållplatsen på Åbo salutorg samt hållplatserna i akademikvarteren.

Cyklarna är nu på vinterpaus, men tas fram igen den 1 april.

grusplan

Ny chans att påverka vägen till damernas simhus i Hangö

Det är andra gången planen omarbetas.

Nya cykelvägar på Östra Strandgatan i Åbo öppnar för cyklister

Den första delen av vägarbetet på Östra Strandgatan, som pågått sedan juli, är nu klar.

Det här innebär att cykelvägarna kan tas i bruk mellan Paavo Nurmis allé och Sotalaisgatan från och med klockan 15 på fredag, skriver Åbo stad i ett pressmeddelande.

Cykelvägarna kommer att saltas precis som resten av gång- och cykellederna längs med åstranden under vintern.

Arbetet med cykelvägarna ska bli klart under hösten 2024, och då kan man också ta i bruk avsnittet mellan Teaterbron och Rettigska brinken.

Enligt Åbo stad innebär de enkelriktade cykelvägarna att åstranden kan fredas för fotgängare. Det här ska göra området både trevligare och mer trafiksäkert.