Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Vad vill just du fråga Finlands lucia Madeleine Amoroso? Ställ din fråga här!

Luciakandidat nr. 8 Madeleine Amoroso.
Bildtext Finlands lucia 2023 Madeleine Amoroso har bråda tider framför sig.
Bild: Barbro Ahlstedt /Yle

Vilken luciasång är din favorit? Är du nervös inför kröningen i Domkyrkan? Äter du hellre pepparkakor eller lussebullar? Kan du alla sånger som du ska sjunga utantill?

Nu kan du ställa alla dina klurigaste frågor till Finlands lucia 2023 Madeleine Amoroso!

Vintern är här och snart är det dags för Lucia! Den 13 december kröns Finlands 74:e lucia i Domkyrkan i Helsingfors. I år är det Madeleine Amoroso som är Finlands lucia.

Ställ din fråga till Finlands lucia i kommentarsfältet eller via formuläret!

Nu har du din chans att fråga årets lucia vad som helst. Är du nervös? Hur sjunger du upp inför ett uppträdande? Vilken är din absolut största favorit bland luciasånger? Vad för musik lyssnar du på hemma? Hur tar du bort stearin som fastnat i håret?

Ställ din fråga antingen i kommentarsfältet under artikeln eller via formuläret här nedan. Vi väljer sedan ut ett urval av frågorna som Madeleine Amoroso får svara på. Resultatet ser ni på @svenskayle på Instagram och här på sajten inom kort!

Formuläret är stängt.

Här kan du se Luciamorgon och kröningen den 13 december

Luciamorgonens program och kröningen sänds i tv den 13 december. Finlands lucia 2023 Madeleine Amoroso och Luciakören inleder luciadagen i Fagervik i Ingå. Luciamorgon sänds i Yle Fem klockan 8:20, i Yle TV1 klockan 10:40 och i Yle Vega klockan 06:06 och 9:33. Luciamorgon finns också att se på Yle Arenan redan från och med klockan 00:01 den 13 december.

Kröningen i Domkyrkan i Helsingfors direktsänds i Yle Fem och på Yle Arenan klockan 17:00.