Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kostsamma utvisningar då TPS gick på tung hemmasmäll – Suomi gjorde hattrick i Ilves storseger: ”Några år sedan senast”

Besvikna TPS-spelare i matchen mot HPK.
Bild: All Over Press

TPS-spelarna klev av isen som förlorare efter hemmamatchen mot HPK. Matchen var i princip körd för Åbolaget redan i början av andra perioden.

I slutet på förra veckan såg det ut som att TPS kanske började hitta rätt igen. Laget gjorde då två starka insatser mot topplagen Tappara och HIFK.

Men i dag tog laget ett steg tillbaka igen. Det blev förlust med 1–4 hemma mot HPK som inför matchen låg näst sist i tabellen.

HPK kopplade greppet med två mål i slutet av första perioden, och avgjorde definitivt då Petteri Nikkilä satte två baljor i numerärt överläge i början av andra akten.

Totalt gjorde HPK tre av sina fyra mål i powerplay.

– TPS tog några utvisningar och vi var effektiva i powerplay. Vi fick en betryggande ledning och sedan försvarade vi tätt, säger Nikkilä till MTV.

Tre mål av Suomi

JYP har skadebekymmer just nu och mot topplaget Ilves hade man inget att säga till om.

Målvakten Topias Leinonen fick göra sin första match för säsongen men byttes ut i början av tredje perioden. Då hade 19-åringen släppt in fem puckar.

Eemeli Suomi var på spelhumör i Ilves och stod för ett hattrick. Han gjorde 2–0 och 3–0 i slutet av andra perioden och såg sedan till att Leinonen fick lämna isen med sitt 5–0-mål i början av sista perioden.

– Det är några år sedan senast, säger Suomi till MTV.

Det här var karriärens tredje hattrick för Suomi och Ilves vann till slut matchen med 5–1.

– Vi kan vara nöjda med den här insatsen. Vi var effektiva. Vi spelar runt på fyra kedjor och är bra i specialsituationerna, säger Suomi.

För SaiPa fortsätter det att gå riktigt tungt. Jumbon föll i kväll med 2–3 mot Pelicans.

SaiPa ledde med 2–0 efter 20 minuter men Pelicans reducerade och kvitterade i början av andra perioden. Jesse Kiiskinen gjorde segermålet för Pelicans då några minuter återstod av matchen.

Resultat:

Ilves–JYP 5–1

SaiPa–Pelicans 2–3

TPS–HPK 1–4

Diskussion om artikeln