Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Bilist allvarligt skadad efter krock med grävmaskin i Närpes

På torsdagseftermiddagen, strax efter klockan fyra, inträffade en allvarlig trafikolycka i Närpes.

En grävmaskin fanns på plats för att utföra dikningsarbete längs Riksväg 8, strax norr om Bäckliden. På grund av grävmaskinens arbete var hastighetsbegränsningen undantagsvis sänkt på platsen, till 50 kilometer i timmen.

Grävmaskinen hade varningsbelysning i bruk, men i övrigt var det mörkt eftersom ingen gatubelysning finns på platsen. Chauffören i personbilen noterade inte grävmaskinen utan kolliderade med den.

Bilisten skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulans. Grävmaskinsföraren klarade sig däremot utan skador.

Relaterat

Avkörning i Pedersöre – brandmästare uppmanar folk att inte ge sig ut i det dåliga väglaget

Räddningsverket fick rycka ut för att hjälpa en bilist som kört av riksväg 8 mellan Bennäs och Edsevös korsningar vid halvtiotiden på lördagsförmiddagen. Inga personskador uppstod och körfilen var avstängd en stund medan bilen bärgades.

– När det är så här mycket slask på vägarna är det lätt att bilen börjar kränga, säger brandmästare Jannice Valtakari.

Hon uppmanar till försiktighet i det besvärliga väglaget och säger att den som har möjlighet gärna får stanna hemma och inte ge sig ut och köra.

– Om det händer något tar det ju längre tid för oss att komma fram också, det kan vara bra att tänka på, säger Valtakari.

Brinnande bil och krock i Karleby

En personbil började brinna medan den färdades längs Vasavägen strax söder om Karleby halv åtta på fredagskvällen.

Föraren tog sig ut ur bilen och tillkallade hjälp. Bilen stod i ljusan låga när brandkåren anlände. Föraren klarade sig oskadd men bilen totalförstördes.

Vid samma tid på fredagskvällen körde en personbil in i en långtradare bakifrån på Jyväskylävägen i Karleby. Tre personer befann sig i personbilen och en i långtradaren. Samtliga lyckades ta sig ur fordonen på egen hand.

Real Madrids buss inblandad i olycka – kolliderade med personbil i Tyskland

Real Madrids fotbollslag har inte haft någon problemfri resa till Champions League-åttondelen mot RB Leipzig, skriver tyska Bild.

På grund av en strejk på Leipzigs flygplats var Madridlaget tvunget att landa i Erfurt som ligger drygt 100 kilometer sydväst om Leipzig.

Strax efter att laget lämnat Erfurt krockade en personbil som höll på att byta fil med spelarbussen. Olyckan till trots uppstod inga personskador.

Lagets stjärnspelare Jude Bellingham som skadade sig i helgens hemmamatch mot Girona steg inte ut ur bussen då den äntligen kom fram till Leipzig. Engelsmannens medverkan i det första delmötet är därmed ett stort frågetecken.

På tisdag kväll spelas de två första åttondelarna då Real Madrig gästar Leipzig och FC Köpenhamn får besök av Manchester City.

Maratonlöparen Kelvin Kiptum efter London Maraton i april 2023.

Världens snabbaste maratonlöpare Kelvin Kiptum död i trafikolycka

Kiptum var ett stjärnskott som spåddes stor framtid.