Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle Sporten sänder: Rekordmånga segerkandidater i damsprinten – bäddat för en jämn tävling

Uppdaterad 01.12.2023 15:30.
Sprint, damer, Östersund (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

Världscupen i skidskytte fortsätter med damernas sprint. Mycket pekar på att tävlingen kan bli oerhört jämn.

Kl. 15.40 Världscupen i skidskytte, damer sprint

Östersund, Sverige
Kommentator: Magnus Eklöv

Sprint, damer, Östersund (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

På förhand är det så gott som omöjligt att plocka endast en segerkandidat. Differenserna kommer att vara små så varje sekund som kan putsas på vallen eller i spåret kan vara väldigt avgörande.

Systrarna Öberg, fransyskorna, Wierer, Vittozzi, tyskorna, Davidova samt några till är alla kapabla att ta hem segern. I distansloppet visade de tyska damerna att de kommer på bred front. Sprint är kanske inte deras vassaste disciplin, men med sitt säkra skytte är de svåra att tampas med.

Systrarna Öberg är båda farliga då det får till de på vallen. Framförallt Hanna har haft lite problem med ståskyttet men farten i spåret räcker till även om det skulle bli en straffrunda.

Se upp för fransyskorna

Hela det franska laget är på hugget och kan också de i spåret kompensera en bom på vallen. Lisa Vittozzi visade redan i distansloppet att hon är i form och är definitivt en av de damer som kämpar om segern i totalcupen.

Sprinten kommer att vara en jämn och spännande tävling som dessutom kommer att ge ett spännande utgångsläge inför söndagens jaktstart.

De finska damerna, Suvi Minkkinen, Erika Jänkä, Sonja Leinamo, Inka Hämäläinen och Noora Kaisa Keränen kämpar om att ta sig in bland de 60 främsta och därmed knipa en plats i jaktstarten. Av de fem är det bara Minkkinen som lyckats knipa världscuppoäng i karriären så att någon tar sig in bland de fyrtio främsta kan redan ses som en framgång.

Diskussion om artikeln