Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Åklagaren yrkar på sex års fängelsestraff för 19-åringen som knivhögg man i Grankulla

Uppdaterad 01.12.2023 14:20.
En skylt där det står Västra Nylands tingsrätt.
Bildtext Behandlingen har inletts i Västra Nylands tingsrätt.
Bild: Johan Gullmets / Yle

Den 19-åriga ukrainska kvinnan misstänks för mordförsök på mannen hon hade samlag med. Mordförsöket skedde i Grankulla i september. Åklagaren kräver ovillkorligt fängelsestraff på sex år.

Den 19-åriga ukrainska kvinnan misstänks för mordförsök och åklagaren yrkar på att kvinnan ska dömas till ovillkorligt fängelse i sex år, skriver Yle Uutiset. Tingsrättsbehandlingen inleddes i Västra Nylands tingsrätt i dag (1.12).

Åklagaren anser att brottet var planerat eftersom kvinnan hade en kniv gömd under sin kudde och därför planerat brottet på förhand. Den misstänkta har erkänt att brottet var planerat och att hon försökte mörda mannen.

19-åringen knivhögg 40-årig man under samlag

Enligt åklagaren ska kvinnan ha knivhuggit en man i 40-årsålder under samlag i kvinnans bostad.

Kvinnan lär ha suttit på mannen då hon drog fram en kniv som låg under kudden för att sedan kunna hugga honom ett flertal gången. Kvinnan hade hunnit träffa mannen i bröstkorgen, överarmarna och nyckelbenet samt halsen innan han lyckades ta kniven och fly bostaden.

Mordförsöket skedde i september

Polisen i Västra Nyland informerade i början av september att en 19-årig kvinna misstänks för mordförsök i Grankulla.

Natten mellan lördagen och söndagen den 3 september 2023 kallades polisen till platsen av nödcentralen. Då polisen anlände till brottsplatsen fann de den 40-åriga mannen med livshotande skador av ett eggvapen.

Polisen gav offret första hjälpen tills ambulansen anlände, därefter fick offret vård på sjukhus. Enligt polisen var offret inte längre i livsfara när han fördes till sjukhus.

Västra Nylands tingsrätt häktade kvinnan i september för misstänkt mordförsök.

Artikeln är en översättning och bearbetning av Yle Uutisets artikel Syyttäjä vaatii 19-vuotiaalle ukrainalaisnaiselle vähintään kuutta vuotta vankeutta murhan yrityksestä Kauniaisissa av Saara Hirvonen. Översatt och bearbetad av Rebecka Rahikainen.