Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Finländsk herrkvartett deltar i skidskyttesprinten

Uppdaterad 02.12.2023 15:41.

I världscupen i skidskytte tävlar herrarna i sprint på lördagseftermiddagen. Olli Hiidensalo är den finländare som har bäst chanser att nå framgång.

Kl. 15.40: Skidskytte Östersund, herrar sprint

Finland: 4 Otto Invenius, 17 Olli Hiidensalo, 38 Tero Seppälä, 64 Jaakko Ranta, 82 Tuomas Harjula

Kommentator: Magnus Eklöv

Världscupen i skidskytte, herrarnas sprint (svenskt referat) - Spela upp på Arenan

De norska herrarna visade igen i stafetten att de är i form, trots att distansloppet inte var någon resultatmässig höjdare. Johannes Bø var i stafetten i en klass för sig då det kom till skidåkningen. Norrmännen kommer nog att vara svåra att tampas med i dagens stafett.

Sebastian Samuelsson, de formstarka tyska åkarna och Émilien Jacquelin, Fabien Claude och Quentin Fillon Maillet är de som ska se till att så få norrmän som möjligt når prispallen. Upplägget är lite bäddat för Norge mot de övriga.

De finska åkarna, med Olli Hiidensalo i spetsen, har alla chans att knipa världscuppoäng. Hiidensalo är den som för tillfället är formstarkast av herrarna då Tero Seppälä ännu söker toppformen. Om alla fem åkare tar sig till morgondagens jaktstart har de gjort en bra sprinttävling.

Som svart häst i tävlingen är Lettlands Andrejs Rastorgujevs som var fyra i distansloppet. Rastorgujevs har visat storform i alla lopp den här säsongen och kan till och med vinna tävlingen ifall de övriga har en svajig dag på vallen. Men många gånger har Rastorgujevs haft segern i sina händer men bommat bort sig i sista skottet.