Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Jenni Kuisti ny ordförande för De Gröna i Vasa valkrets

Personporträtt på kvinna med långt mörkt hår som står ute på ett sädesfält. Hon bär en grön sjal och smycken i brons.
Bildtext Redan vid årsskiftet tar Jenni Kuisti över som De Grönas kretsordförande.
Bild: Vaasan vaalipiirin Vihreät

De senaste åren har Vasabon Lotta Alhonnoro fungerat som kretsordförande, men delvis av personliga skäl valde Alhonnoro nu att lämna posten. Jenni Kuisti från Alajärvi tar över.

Kuisti verkar bland annat som lokalpolitiker i Alajärvi och är ledamot i välfärdsområdesfullmäktige i Södra Österbotten.

Kuisti har nu även fått förtroende att leda De Gröna i Vasa valkrets.

Det kommer att innebära en hel del arbete, eftersom partiet under nästa år ska förbereda sig inför tre olika val.

– Vi stöder Pekka Haavisto i hans presidentkandidatur, vi ska föra kampanj inför EU-valet i juni och dessutom gäller det att börja söka efter kandidater till kommunal- och välfärdsområdesvalet 2025, skriver Kuisti i ett pressmeddelande.

Lotta Alhonnoro kommer för sin del att fortsätta med förtroendeuppdragen i Vasa stadsstyrelse och inom Österbottens välfärdsområde.

– Under min tid som ordförande har vi förnyat vår verksamhet och fått med ivriga nya förmågor. Nu är det dags för mig att gå vidare, också av personliga skäl, skriver Alhonnoro enligt pressmeddelandet.

Den här texten är en översättning av artikeln Vaasan vaalipiirin vihreiden puheenjohtaja vaihtuu – alajärveläinen Jenni Kuisti puolueen paikallisjohtoon skriven av Heidi-Maria Harju, Yle Keski-Pohjanmaa. Översättning av Moa Mattfolk, Yle Österbotten.