Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Fiskehallen i Hangöby hamn kan säljas – politikerna ska besluta om försäljning av flera fastigheter

Uppdaterad 04.12.2023 20:57.
Fiskhall i Hangö
Bildtext Fiskehallen i Hangöby är till salu om fullmäktige besluter så. Arkivbild.
Bild: Johanna Lindholm/Yle

Hangö stadsfullmäktige ska på tisdag kväll gå genom listan på fastigheter som staden kan sälja. På listan finns till exempel fiskehallen i Hangöby hamn.

Tio fastigheter kan säljas direkt, enligt det förslag som stadsfullmäktige ska diskutera i morgon kväll (5.12). Fiskehallen i Hangöby hamn är en av dem.

Hallen är drygt 380 kvadratmeter stor och har en våning. Det föreslås att fiskehallen också kan hyras ut, men då ska kontraktet vara långvarigt. Det är också den nya hyresgästen som ska stå för underhåll och renovering.

Warrant-magasinet är ett annat försäljningsobjekt. Byggnaden finns i Östra hamnen och är 600 kvadratmeter stor. Den består av två och en halv våningar.

Det finns för tillfället ingen verksamhet i Warrant-magasinet. Förslaget till fullmäktige är att byggnaden säljs och att tomten arrenderas ut eller säljs.

I Koverhar föreslås portbyggnaden och brandstationen säljas. Portbyggnaden används sällan och brandstationen är för tillfället uthyrd till Hangö hamn.

Yle Västnyland berättade tidigare att Halmstadsgården och Hangö museum i Östra hamnen är nya på listan, men de har ännu inte fått försäljningslov av stadsfullmäktige.

Artikeln korrigerades 4.12.2023 klockan 20.55: Bilden byttes ut till en bild på Fiskhallen i Hangöby hamn. Den ursprungliga bilden var på fiskhallen i Joddböle i Ingå.

Diskussion om artikeln