Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

William Wilkman årets unga idrottare i Ingå

Man håller i ett vapen
Bildtext William Wilkman vann som 16-åring silver i junior-VM i skytte mot rörligt mål i Sydkorea i somras. Han fick också lagbrons i blandlopp och silver i normallopp.
Bild: Linus Westerlund / Yle

Sportskytten William Wilkman är årets unga idrottare i Ingå. Han har haft framgång i både nationella och internationella tävlingar. Han har också ingått i sportskytteförbundets juniorlandslagsgrupp för rörligt mål.

Wilkman fick ta emot priset på självständighetsfesten i Ingå den 6 december. Samtidigt delades också Marcus Grönholms stipendier ut. De gick till fotbollspelarna Lucas Helander och Arttu Sivonen samt ishockeyspelaren Tuomas Kemppainen. Också fotbollsföreningen IIF Fotboll fick ett stipendium.

Helander och Sivonen har tidigare spelat för IIF. De spelar nu för FC Espoo respektive EIF. Kemppainen som tidigare har spelat för Ice Team Raseborg spelar nu för Harjun Kiekkos U16 mestis-lag.

IIF Fotboll ska använda stipendiepengarna för att hjälpa mindre bemedlade familjer och för att skaffa redskap till de yngsta juniorlagen.

Diskussion om artikeln