Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Republikanska Nikki Haley trycker på för mandatbegränsningar: ”Kaos följer” ​

Nikki Haley
Bildtext Nikki Haley efterlyser mentala kompetenstest.
Bild: Jim Vondruska / EPA

Den republikanska presidentförhoppningen Nikki Haley förde kampanj i Iowa på söndagen där hon drev på för mandatbegränsningar, kritiserade partiets frontfigur Donald Trump och hyllade sin egen framgång bland väljarna.

Under en demonstration i Waukee sa den före detta guvernören i South Carolina och före detta FN-ambassadören Nikki Haley att USA inte kommer att överleva det ”kaos” som följer efter den förra presidenten Donald Trump.

Hon anspelade också på åldersfrågor. Trump är 77 år gammal och USA:s president Joe Biden är 81.

Den 51-åriga Haley sa till sin publik att det är dags för mandatbegränsningar och mentala kompetenstest för amerikanska tjänstemän. Hon sa också att både republikaner och demokrater är skyldiga till landets ekonomiska svårigheter.

Med bara en månad kvar innan det republikanska partiet håller sin kritiska första nomineringstävling i Iowa, ger de senaste mätningarna Trump en stor ledning över Haley och Floridas guvernör Ron DeSantis.

Haley har tagit in på DeSantis ledning i nationella opinionsundersökningar samtidigt som hon byggt upp en betydande fördel i New Hampshire och i sin hemstat South Carolina – avgörande stater eftersom de är bland de första att välja en nominerad.

Källa: Reuters