Hoppa till huvudinnehåll

Sport

För-VM stundar i Trondheim – Pärmäkoski och Hakola tillbaka i spåret

Uppdaterad 11.12.2023 15:32.
Krista Pärmäkoski åker skidor.
Bildtext Krista Pärmäkoski gjorde sitt senaste världscupuppträdande i svenska Gällivare i början av december.
Bild: AFP / Lehtikuva / Ulf Palm

Med ett drygt år kvar till nästa VM får längdåkarna pröva på de kommande stortävlingsbanorna. Krista Pärmäkoski och Ristomatti Hakola återvänder till världscupen då det är dags för ett för-VM i Trondheim.

Finlands längdåkningstrupp till veckoslutets världscupstävlingar i norska Trondheim är publicerat.

Tre toppnamn återvänder: Krista Pärmäkoski, Ristomatti Hakola och Perttu Hyvärinen medverkade inte i det gångna veckoslutets tävlingar i svenska Östersund, men är nu tillbaka i spåret.

Följande VM i de nordiska skidgrenarna går av stapeln i Trondheim om ett drygt år, i månadsskiftet februari-mars 2025. Det kommande veckoslutets världscupevenemang fungerar som ett för-VM eller genrep för mästerskapet.

Programmet i Trondheim under veckoslutet består av fristilssprinter på fredag, skiathlon på lördag och 10 kilometer klassiskt med intervallstart på söndag.

Remi Lindholm gick i Östersund för första gången in bland de tio bästa i en världscuptävling, och han finns med även nu.

Veteranen Riitta-Liisa Roponen blev tidigare under säsongen den äldsta åkaren på ett individuellt lopp i världscupen. Hon fanns inte med i Östersund och saknas också från Trondheim-laget.

Finlands lag till världscupen i Trondheim 15.-17.12.

Damer: Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Hilla Niemelä, Kerttu Niskanen, Tiia Olkkonen Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Herrar: Olli Ahonen, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Verneri Poikonen, Arsi Ruuskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen.

Diskussion om artikeln