Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Den blomälskande, Båtsman och Wisklander

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Juhani Lindberg, Lena Långbacka och Kim Lund i "Den blomälskande, Båtsman och Wisklander"
Bildtext Juhani Lindberg, Lena Långbacka och Kim Lund i "Den blomälskande, Båtsman och Wisklander"

Leif Granits nya komedipjäs "Den blomälskande, Båtsman och Wisklander" har premiär på fredag på Hotell Kalkstrand i Pargas.

Gruppen bakom ”Den Blomälskande, Båtsman och Wisklander” är laddad och på gott humör. Premiären närmar sig och allt börjar sitta.

Att det är just Lena Långbacka, Kim Lund och Juhani Lindberg som står på scenen i Leif Granits skådespel är ingen slump. De är allihop handplockade av regissören och författaren Granit. Han bara visste att just de här tre skulle passa.

Juhani Lindberg och Lena Långbacka har stått på scenen förut, men aldrig som skådespelare. Kim Lund har skådespelat för 25-30 år sedan i Åbo Amatörteaters regi och som Helge i både radio och på scenen. Så för alla tre är det ganska spännande tider just nu.

Regissören Leif Granit tycker det är fantastiskt att se ”hur folk börjar krypa in i sina roller”. Det verkar som om Granit njuter stort av att se sina egna ”typer” bli levande.

Det har ändå inte varit helt lätt för skådespelarna att hitta rätt i tolkningen av sina roller. Det är ofta i rollen fråga om drag som inte alls liknar skådespelarens egna. Det har också varit en stor utmaning att lära sig alla repliker, men nu börjar allt sitta, berättar gruppen.

Lite mardrömmar och premiärnerver hör till säger Leif Granit.

- Det måste vara så. Annars är det nåt konstigt. Men det är klart att man måste ju sova också.

Också det här skådespelet har först varit en berättelse och sedan skrivits om till pjäs av Leif Granit. Det är så han gör. Och snart ger han ut en ny bok med berättelser.

Premiär 27.11. kl 19 i Salongen på Hotell Kalkstrand. Övriga föreställningar 30.11., 2.12, 3.12, 5.12

uppsättningens facebooksida