Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Jag behöver en miniräknare” – engelska hoppet lever

Från 2015
Alexis Sanchez gör mål, Arsenal-Dinamo Zagreb, hösten 2015.
Bildtext Alexis Sanchez gjorde två mål mot Dinamo Zagreb.
Bild: AFP / Lehtikuva

Arsenal greppade tag vid sitt halmstrå, medan Chelsea tack vare en storseger har häng på gruppseger i Champions League.

Arsenal hade en bedrövlig inledning på CL-säsongen, men har karpat upp sig efterhand och har fortfarande chans att avancera efter tisdagskvällens 3–0-seger hemma över Dinamo Zagreb.

Inför den sista gruppspelsomgången ligger Arsenal tre poäng bakom Olympiakos, som på tisdagen åkte på storstryk (0–4) borta mot redan klara gruppvinnaren Bayern München.

Mötet mellan Arsenal och Olympiakos i Grekland i den sista omgången den 9 december blir helt avgörande vilket lag som tar hand om andraplatsen i grupp F. Arsenal måste vinna med minst två måls marginal.

Arsene Wenger, Arsenal-Dinamo Zagreb, hösten 2015.
Bildtext Arsene Wenger tror fortfarande på avancemang.
Bild: AFP / Lehtikuva

– Jag vet inte hur stora våra chanser är, men vi kan göra det, säger Arsenals manager Arsène Wenger på Uefas webbplats. En fördel är att vår uppgift är väldigt tydlig. Vi måste vinna.

Dinamos tränare Zoran Mamić tror att Arsenal kan fullborda upphämtningen och passera Olympiakos. Kroaterna slog Arsenal på hemmaplan tidigare i höst men var chanslösa i London.

– Jag är säker på att Arsenal kan avancera. De har en stor chans. De har massor med kvalitet, mycket mera än Olympiakos. Min tippning är att Arsenal går vidare, säger Mamić.

”Jag behöver en miniräknare”

I grupp G gör tre lag upp om två platser i playoffskedet. Chelsea toppar gruppen tack vare tisdagens 4–0-seger över nollpoängaren Maccabi Tel Aviv i Israel, men är ingalunda på säker mark.

I och med att Dynamo Kiev besegrade Porto på bortaplan (0–2) ligger ukrainarna trea, två poäng bakom Porto och Chelsea. I den sista omgången tar Dynamo emot Maccabi, medan Chelsea och Porto möts i London.

Jose Mourinho, Chelsea, hösten 2015.
Bildtext Jose Mourinho vet att seger räcker.
Bild: EPA / All Over Press

– Jag behöver en miniräknare, konstaterar Chelseas Jose Mourinho om gruppen på klubbens webbplats, och fortsätter att han är säker på att Dynamo Kiev tar full pott på den hopplösa jumbons bekostnad.

– Jag vet att vi är etta om vi vinner och om vi förlora spelar vi Europa League (som grupptrea, red. anm.), och med ett kryss blir det komplicerat.