Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

EIF:s Benjamin Källman går till FC Inter

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Benjamin Källman springer efter bollen.
Bildtext EIF:s Benjamin Källman flyttar till FC Inter i Åbo.
Bild: Patric Westerlund

Ekenäs IF:s anfallsspelare Benjamin Källman är spelklar för ligaklubben FC Inter i Åbo. Källman slog igenom på seniornivå i EIF i division 1 den gångna säsongen.

Sjutton år gamla Källman säger att han i och med klubbytet får lägga mera fokus och större satsning på fotbollen. Han säger att omgivningen och träningarnas kvalité samt motståndet på träningarna säkert kommer att hjälpa honom att utvecklas som fotbollsspelare.

Benjamin Källman är klar för FC Inter i Åbo.
Bildtext Benjamin Källman, FC inter.
Bild: Jenna Dietrich / FC Inter

– Angående speltiden har jag egentligen inga förväntningar eftersom jag inte vet vilka spelare som kommer spela där, men jag strävar alltid efter att få så många minuter som möjligt, säger Benjamin Källman.

Han kommer att flytta till Åbo i februari och gå i Katedralskolan. Fram till dess kommer han för det mesta att träna med EIF.

– Jag kommer nog att åka till Åbo på träningar nu och då före det.

Ingen är oersättlig

Ekenäs IF:s manager Peter Haglund säger att inga spelare är oersättliga och tillägger att de luckor som Lucas Kaufmann och Benjamin Källman lämnar efter sig kommer att fyllas upp med andra spelare.

I går offentliggjordes mittfältsspelaren Lucas Kaufmanns transfer till ligalaget PK-35 i Vanda.

Efter att säsongen 2015 var slutspelad testade FC Inter Källman i några dagar.

Ingår i ligatruppen

Lauri Kemppainen som är förvaltningschef i FC Inter säger att Benjamin Källman är en utvecklingsduglig spelare med rätt inställning.

– Han är inte i det här skedet tänkt som första anfallare hos oss, utan han måste förtjäna en plats i ligalaget. Helt klart är att han hör till truppen i FC Inters ligalag, säger Kemppainen till Yle Västnyland.

Transfern från EIF till FC Inter gick smärtfritt eftersom Ekenäsynglingens kontrakt med EIF gick ut efter den nyss avslutade spelsäsongen.

– Benjamin har ännu mycket att göra innan han är redo att ta ansvar på liganivå, men han har bra förutsättningar att nå den nivån. Han har rätt attityd på träningar och på planen, vilket i sig är viktigt för en lovande tränare, säger Inters tränare Job Dragtsma på klubbens webbplats.

Källman spelade 25 matcher i EIF i division 1 säsongen 2015. Han gjorde fem mål. Källman har representerat Finland i sammanlagt 27 landskamper för 16 – 18 åringar. I år har han i sju U17-landskamper gjort fem mål. I U18-landslaget spelade han två matcher och gjorde två fullträffar.

Diskussion om artikeln