Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Engström fortsätter i Vasa: ”Det duger nog att bo på kusten”

Från 2015
Uppdaterad 25.11.2015 14:39.
Jesper Engström, våren 2015.
Bildtext Jesper Engström gör nästa sommar sin sjätte säsong i VPS.
Bild: Yle/Antti Koivukangas

Fotbollsligalaget VPS har skrivit på kontrakt med två spelare, då ytterbacken Jesper Engström och mittfältaren Juho Lähde tecknat nya avtal.

Först meddelade VPS om att Lähde skrivit på, och ett par timmar senare kom Engströms besked. Därmed har Vasalaget tolv spelare klara för nästa säsong.

– Vi är ganska bra i tidtabell. Över tio kontrakt i november är sett till utgångsläget helt okej, säger VPS-tränaren Petri Vuorinen på klubbens webbplats.

Jesper Engströms kontrakt är av modellen 2+1 år. Den 23-årige ytterbacken har representerat VPS i fem säsonger.

– Fastän målen fortfarande är utomlands, skulle jag inte ta illa upp om jag spelade i Vasa hela karriären, konstaterar Engström.

– Här finns kompisarna, flickvännen och familjen, så nog duger det att bo på kusten, fortsätter backen som plågades av en lårskada i början av året.

Engström har sammanlagt gjort ett mål på sina 134 matcher i den inhemska ligan. Förra säsongens saldo var 29 matcher.

– "Jeppe" utvecklas hela tiden. Han är en erfaren spelare trots sin unga ålder, vilket syns framför allt i rörligheten och hur han placerar sig på planen, beskriver Vuorinen.

Lähde: Proffsig bild

Lähde, 24, som kom till Vasa på lån från SJK mitt under den förra säsongen, har undertecknat ett tvåårigt avtal.

– Fastän jag bara spelat här en kort tid har jag fått en väldigt proffsig och bra bild av verksamheten, säger Lähde på VPS webbplats.

– Juho är löpstark och kan hjälpa laget mycket i spelet med boll. Därtill är han mångsidig, eftersom han kan spela både i mitten och på kanten, säger tränaren Vuorinen.

Lähde, som tidigare spelat i TPS och SJK, gjorde ett mål och passade fram till tre i VPS-tröjan den förra säsongen. VPS hade en jobbig säsong men höll sig till slut kvar i serien.

– Jag väntar mig mycket bättre av både mig och laget nästa säsong, säger Lähde.