Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Ted spelar The Legend of Zelda: Tri Force Heroes - it's tråkigt to go alone!

Uppdaterad 26.11.2015 10:49.

Ted tycker att Tri Force Heroes är så dåligt att alla andra zeldaspel blir retroaktivt sämre, Björn håller nästan med och Benny får tårar i ögonen.

Prinsessan Styla har blivit utsatt för en ondskefull besvärjelse. Hon kan aldrig mer bära snygga kläder utan tvingas gå omkring i en ful kroppsstrumpa. Endast Link kan rädda situationen! Det gör han genom att döda monster, lösa pussel och klä sig i de mest absurda dräkterna som finns.

zelda
Bildtext Är inte kroppsstrumpor egentligen supertrendiga...?

Klassisk zelda

Innehållsmässigt är det klassisk retrozelda; du slänger krukor, hugger gräs och skjuter pilar på slem. Det känns bekant och trevligt, och det finns en hel del nya verktyg att använda sig av förutom bomber och pilpågen. Den nya spelmekaniken innefattar delvis också de olika dräkterna som Link kan ha. Det finns dräkter som gör att man kan simma snabbare, överleva i lava, göra mer skada och så vidare. Lite som en Monster Hunter för bebisar känns det som. Problemet är bara att dessa dräkter kan vara ganska svåra att få, då de kräver diverse monsterdelar för att få köpa. En stor del av spelet går ut på att grinda för att få rätt monsteröra för att kunna tillverka just den dräkt man vill ha, och en lootgrind känns tyvärr inte riktigt zelda.

zelda
Bildtext Aldrig förr har Link varit så hipster.

Dåligt enspelarläge

Tri Force Heroes är tänkt för multiplayer, vilket innebär att enspelarläget känns väldigt åsidosatt. Spelar du ensam så tvingas du ändå spela med två andra doppel-Linkar som är döda skal tills man väljer att hoppa in i dom. Det är bara frustrerande och till exempel bosstriderna är nästan omöjliga att klara på egen hand. Det blir helt enkelt för invecklat att byta Links hela tiden. Frustrationen ligger mest i den andra nya spelmekaniken, totem time, som innebär att alla tre Links kan stå på varandras axlar. De flesta pussel går ut på att använda sig av totem time, och styr du alla tre Links själv så blir det en mardröm för dina tummar.

zelda
Bildtext Totem time!

Tri Force Heroes är som sagt ämnat för fler än en spelare. Du kan spela online med främlingar eller tillsammans med kompisar i samma rum. Onlineläget fungerade rätt dåligt när jag testade det, grym lagg och ständiga disconnects. Själva onlinestämningen är ej heller den bästa då det är väldigt lätt att vara störande och jobbig i spelet. Det är bara att plocka upp dom andra och slänga dem i lava, vilket är tydligen ständigt underhållande.

Dåligt spel

Har man två kompisar med egna 3DS så kan det vara roligt att spela tillsammans, men också då blir spelets brister rätt uppenbara. Världarna kör enligt exakt samma formel: introducera ett nytt verktyg, visa hur det funkar, några pussel där du måste använda dig av det, bosstrid på slutet. Skulle spelet ha intressanta världar eller ens en trevlig story så skulle man orka, men just nu känns det bara som att Nintendo vill casha in på zeldanostalgi och flerspelarläget.