Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Man som styckade sin fru sinnesundersöks

Från 2015
esbo rättshus oktober 2015.
Bildtext Tingsrätten gav en mellandom i fallet på torsdag.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

Mannen som dödade sin fru och brände upp huset i Träskända i Esbo i somras ska sinneundersökas. Tingsrätten i Esbo anser att det finns skäl att misstänka att mannen inte var tillräknelig när han styckade sin frus kropp.

Enligt tingsrättens mellandom som gavs på torsdag var det makabra scener som utspelade sig i Träskända i Esbo under natten mellan den 31 juli och 1 augusti i år.

Efter att mannen hade strypt sin fru till döds hade han styckat kroppen och fört kroppsdelarna i fem olika kassar och lämnat dem vid vägrenen vid Ring III. Därefter hade han bränt upp parets bostad.

Branden spred sig till garage och förråd i grannskapet. Senare samma dag misshandlade han dessutom en man i Helsingfors.

Han åtalas för dråp, brott mot griftefriden, sabotage och misshandel.

Har tidigare gjort sig skyldig till brott

Åklagaren kräver att mannen ska sinnesundersökas för att avgöra om han kan anses vara farlig för andras liv, hälsa och frihet. Han har själv motsatt sig en sinnesundersökning.

Mannen har också tidigare gjort sig skyldig till brott. Sedan 2007 har han gjort sig skyldig till grov misshandel, två skjutvapenbrott, olaga hot, grovt hemfridsbrott och hemfridsbrott.

Mannen är nu häktad och kommer att fortsätta vara det tills domen faller. Behandlingen av fallet fortsätter efter att sinnesundersökningen är klar.