Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrabb: Jag vill bli en tongivande spelare

Från 2015
Uppdaterad 30.11.2015 21:47.
Simon Skrabb med U21-landslaget mot Färöarna 2015.
Bildtext Ut i Europa är målsättningen för 20-årige Skrabb.
Bild: Yle/Martin Lundberg

Fotbollslöftet Simon Skrabb, 20, flyttar från Åtvidabergs FF till Gefle IF inför kommande säsong. Den Jakobstadsbördige mittfältaren strävar efter att snabbt hitta sin roll i nya klubben.

– Det känns som ett nytt kapitel. Nya möjligheter, och något jag ser mycket fram emot, att komma igång i Gefle. Flera var intresserade, men jag tyckte att Gefle var de som visade mest att de ville ha mig och att det var viktigt att jag kom just dit. Det betydde mycket för mig i det här skedet, säger Skrabb då Yle Sporten når honom för en kort intervju.

Skrabb tror att det är möjligt att hans utmärkelse för årets allsvenska mål påverkat klubbarnas intresse, men det var inte avgörande för detta kontrakt.

– Gefle har varit i kontakt redan i några månaders tid, så det var inte på grund av målet som det blev Gefle, påpekar Skrabb.

Bra start viktigt

Ifol lyckades Jarofostrade Skrabb göra fyra mål och en assist på 28 matcher. I år är målsättningen att ta steget vidare och bli en ledande spelare.

– Mitt mål är först och främst att komma in snabbt och få en bra start. Sedan vill jag ha en stor roll, bygga på utvecklingen jag hade i år och bli en tongivande spelare i Allsvenskan.

På längre sikt vill Skrabb söka sig ut i världen för att hitta speltid.

– Såklart har alltid målsättningen varit att komma ut i Europa och spela. Och det är en målsättning jag har kvar, avslutar Skrabb